Jump to content

Izmjena ugovora o radu (neodređeno vrijeme na određeno)


ivy2306

Preporučene objave

Pozdrav,

pitanje je slijedeće: da li je moguće ukoliko imam ugovor o radu na neodređeno vrijeme kod istog poslodavca da mi uvjetuje ugovor o radu na određeno. Naime, ug. o radu na neodređeno prekida se radi tehnološkog viška radnika (naravno bio bi sporazumni otkaz ugovora ), a istodobno mi se nudi opcija kod istog poslodavca ug. na određeno zbog zamjene djelatnika koji je na bolovanju. Da li je pravno to moguće? I da li imam pravo na naknadu sa burze ako prihvatim takvu opciju ukoliko mi otkaže ugovor nakon 3 mjeseca.(sveukupni radni staž kod više poslodavaca neprekinuti mi je 13 godina). Radi se o firmi koja zapošljava manje od 20 djelatnika.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

On ti nudi otkaz na tvoj ugovor na neodređeno jer si tehnološki višak. Zašto sporazumni otkaz? Nakon potpisivanja sporazumnog otkaza ne možeš ostvariti naknadu za nezaposlene.Nudi ti posao na određeno-zašto? Zato da ti da otkaz kao radniku koji je zaposlen na određeno, jer ako ti da otkaz kao stalnom radniku 6 mj. ne smije nikoga primiti na tvoje radno mjesto. Ako nekog primi tužiš ga za nezakoniti otkaz i dužan te je vratiti na posao uz naknadu svih plaća dok teče spor. Ništa ne potpisuj, ako ti misli dati otkaz neka ti ga da, bude li ti prijetio izvanrednim otkazom zbog štete na poslu izazvane tvojom greškom, tu grešku mora imati prethodno prijaviti inspekciji rada i ono moraju napraviti očevid greške, inače ništa od toga. Imaš pravo na otpremninu, a u slučaju otkaza ako postupiš kako je gore objašnjeno, i na naknadu sa zavoda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija