Jump to content

odštetni zahtjev (prometno pravo)


ivanabt

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molim ako bi netko mogao odgovoriti na sljedeće.....

 

U raskršću ulice sa jednom trakom reguliran je promet semaforom. Na zeleno svjetlo, prilikom vožnje, osoba skreće u lijevo. Vozilo koje se nalazi iza, vrši pretjecanje na raskršću i zadnji krajem istoga udara u vozilo osobe koja skreće u lijevo. Vozač koji je vršio pretjecanje, prilikom dolaska policije izjavljuje da je mislio da će vozilo ispred njega skrenuti desno.

 

Osoba koja je skretala u lijevo i čije vozilo je udarilo vozilo iza istoga, podnosi odđtetni zahtjev HOK osiguranju koje mu dostavlja odgovor da na njegovoj strani postoji doprinus nastanku štete u omjeru od 80 %? ? ?

 

Također HOK osiguranje navodi da je osoba koja je skretala u lijevo kriva sukladno odredbama ZOO -a (čl. 1069. i 1072., 1092. i 1106.), te ZSPC - a (čl. 43.)

 

Dakle, prosuđujući po odđtetnom zahtjevu osobe koja je sretala u lijevo, HOK osihuranje navodi da je osoba koja je skretala u lijevo vozila neoprezno, protivno pravilima čl. 43. ZSPC - a, te je vršila skretanje u lijevo uslijed čega je došlo do sudara sa njihovim osiguranikom (tom osobom koja je vršila pretjecanje na raskršću).

 

Molim Vas barem neki odgovor....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija