Jump to content

Podjela imovine nakon sporazumnog razvoda


sonja75

Preporučene objave

Poštovanje,

 

Molio bih Vas za pravni savjet,naime,sporazumno sam se rastao prošle godine nakon 16 godina braka.Imam dvoje maloljetne djece,14 i 12godina koja su dogovorno ostala sa majkom u zajedničkom stanu kupljenom u braku.Poslije izlaska iz stana moja se bivša u više navrata liječila u psihijatrijskoj bolnici u kojoj je već boravila i za vrijeme konzumiranja braka.Dogovorili smo sporazumni razvod jer sam smatrao da je bolje da djeca ostanu u svome stanu,da idu u istu školu,da im stres bude što manji. No zanima me slijedeće: izašao sam iz stana koji je stečen u braku,više manje kupljen novcima njenih roditelja,no i ja sam podigao kredit za uređenje toga stana,plačanje poreza i na kraju krajeva ulaganja 16 godina u taj stan – imam ja kredita,ima ona nešto,i kako to podijeliti što je čije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako je stan kupljen više manje novcem od njenih roditelja

stan je njena osobna imovina a ne bračna stečevina (više -manje).

krediti koji se utroše za potrebe obitelji,kućanstva,su bračna stečevia i djele se.

za ulaganja u stan bivše možeš tražiti povrat 1/2 ulaganja (ako imaš račune ili svjedoke).

ako je u pitanju hipotekarni kredit

stan je na imenu bivše ali je upisana hipoteka .

za fiducijski kredit se vrši prijenos vlasništva radi osiguranja povrata duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E pa nemoze ni tako gdine Bovu,njeni roditelji su pomogli novcano dok su bili u braku, za dobrobit oboje,ako su mislili drukcije trebali su kupit stan pa ga poklonit kcerci,pa se onda gleda kao poklon koji nebi ulazio u bracnu stecevinu,,isti takvi roditelji i doprinesu da se brak "rasturi".Postovani gospodine,neodustajte od svojih prava,i vi ste 16 godina zajedno muku mucili.Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam slijedeću situaciju ja i supruga završili smo brakorazvodnu parnicu, u kojoj sporazumno njoj ostaju djeca jel su maloljetna, no mene zanima u braku smo stekli auto, i u taj auto je uključen moj stariji auto koji je dan pod račun plus punac i punica su dali 2/3 novca za taj drugi auto, stoga meni je presuda donešena da moram plaćati 1000 kn alimentacije, što je ok s moje strane ali ja imam 2700 kn plaću i 1500 kn kredita uzetih u braku. Tako da nemam sredstava za život. Kada sam postavio pitanje kredita i auta, bivša supruga mi je odgovorila dakako pred sucem da su moji krediti samo moji, a punica mi je čak u jednom jamac, a da je auto poklon roditelja njoj jer je auto na njenom imenu. Stoga vas molim za pomoć i zanima me koliko stoji pokretanje tužbe za raspodjelu zajedničke imovine, ja sam sa područja općine BM. Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

ne.

puno živaca i puno novaca.

stan je dar njenih roditelja i to samo njoj iako ste bili u braku .

pitajte njene roditelje kome su dali novac

samo kćerki ili kćerki i zetu.

 

možeš tražiti povrat ulaganja (ako posjeduješ račune ili imaš svjedoke)

ali ulagao si u nekretninu koju si koristio a nisi plaćao najam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala,iako nije kompletan iznos dan od strane njenih roditelja,nekih 80%,ostatak moji roditelji i ja i k tome ja sam platio porez i uredio stan dižući kredit tada 20 000 DEM-a za uređenje stana za koje imampotvrde i papire,a da ne govorim o svim daljinjim ulaganjima koji su išli od moje strane i materijalnog i fizičkog ulaganja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija