Jump to content

izmjene zakona o pravima hrvatskih bnitelja


as34

Preporučene objave

Da li je netko pročitao novi prijedlog izmjena i dopuna zakona o pravima hrvatskih branitelja iz DR. Igrom slučaja sam pročitao neke dijelove a najzanimljiviji je članak koji se odnosi na pozivanje HRVI sa trajnim statusom pred povjerenstvo glede dokazivanja da se HRVI i dalje liječi (ako se ne varam čl. 42 ili 43).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pročitao sam "Radni nacrt izmjena i dopuna Zakona o pravima.........." samo informativno i nisam primijetio ništa senzacionalno. Teško je to pohvatati jer moraš imati pored važeći zakon i uspoređivati (npr. stavak 3. članka togitog briše se). Uglavnom pored kvalitetnije regulative rješavanja stambenih pitanja, zatim dodavanja članaka o famoznom registru nisam baš ništa zapazio......da, uvodi se novo odličje "Red Domovinske časti Blago Zadro" za citiram: "pojedince koji se se tijekom DR istakli junaštvom, hrabrošću, predvođenjem i žrtvom, koji su stekli ugled suboraca, često bez isticanja javnosti."

 

Udruge proistekle iz DR dobile su nacrt jučer s tim da imaju mogućnost dostave mišljenja do 17.rujna u svoje središnjice.

 

Uostalom, rasprava po tom pitanju održati će se 17.rujna 2012.godine u prostorijama Udruge specijalne policije iz DR, Zagreb, Trg žrtava fašizma 1 u 13,00 sati.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Volio bih čuti mišljenje o promjeni koja se predlaže u izmjenama Zakona, a koja kaže da udovica smrtno stradalog hrvatskog branitelja ne gubi prava propisana Zakonom ako se preuda ili živi u izvanbračnoj zajednici.

Mislim da je ovo jedinstven slučaj u svijetu da se ponovnim stupanjem u brak zadržavaju prava po poginulom ili unmrlom bračnom drugu.

Prava proiisana Zakonom za gubitak bračnog druga su naknada za taj gubitak i samački život u budućnopsti.

Da li poginuli treba uzdržavati novog bračnog druga svoga bračnog partnera i njihovu djecu. Koliko se puta bračni drug smije ženiti da zadrži sva prava. Ja znam za dva puta.

Slijedom navedenog i u mirovinskom osiguranju treba promjeniti da korisnik obiteljske mirovine ne gubi mirovinu stupanjem u brak. Možda bi se na taj način poboljšao status znatnog dijela umirovljenika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija