Jump to content

vožnja pod utjecajem alkohola, bijeg s mjetsa prometne nesreće i nepomaganje unesreća


lol1105

Preporučene objave

pozdrav, zanima me kakva je kazna za sljedeću situacijau: oko 4 sata ujutro u pijanom stanju sam udrio parkirano auto u kojeg je u tom trenutku ulazila vozačica i njoj je od udarca nogu prignječila guma njenog auta, ja kako sam bio pijan sam otišao i parkirao dalje došao do cure i vidio kao da nije ozbiljno i krenuo kući, ali u međuvremenu je pozvana hitna i polocija je izašla na tere, pronašla me kući i odvela u postaju gdje sam napuho 1.99 i onda su me odveli na hitnu na vađenje krvi.

policajac mi je u zapisniku napisao za prekršaje vožnja u pijanom stanju, bjeg s mjesta nesreće i nepomaganje unesrećenom i oduzeta mi je dozvola na 72 sata. curi nije nista slomljeno, nagnječenje zgloba je dijagnoza, zanima me što mogu očekivat novčano i na koliko će mi bit oduzeta dozvola.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaštitne mjere zabrane upravljanja po prekršaju su od 1 mjeseca do 2 godine, a sigurnosne mjere od 1 do 10 godina.

 

Zbog prekršaja ne trebate odvjetnika, ali ukoliko se podnese kaznena prijava odvjetnik jest poželjan.

 

Poželjno je da odvjetnik prati tijek isplate oštećenom vlasniku onog parkiranog vozila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako rezultat vađenja krvi i urina bude približno jednak "puhanju" od 1,99 g/kg i ako vještak ne napiše da su vaše vozačke sposobnosti u trenutku nesreće bile bitno smanjene tako da niste sigurno mogli upravljati vozilom, za taj prekršaj zakon propisuje 5000-15.000 kn ili do 60 dana zatvora. Pošto vidim da imate iskustava sa "alkoholom", ako ste unazad 3 godine imali pravomoćnih prekršaja (pogovoto težih) nevjerujem da će sud ići s najblažom kaznom. Za bijeg s mjesta prometne nesreće kazna je od 2000-5000 kn. Ako se zbroji alkohol i bijeg s mjesta događaja, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima "?" ktg. će biti od 6-12 mjeseci. Za uzrok nesreće ne znam kaznu jer nema dovoljno detalja nesreće, ali visina kazne će se sigurno uvećati za 1000-2000kn jer je osoba ozlijeđena.

Druga opcija je ukoliko vještak napiše da su vaše vozačke sposobnosti BILE BITNO smanjene, tada policija uglavnom kao uzrok nesreće stavlja vožnju pod utjecajem alkohola, te bi lako za to mogli dobiti kaznu zatvora (možda uvjetno, ovisi da li ste ponavljač kako sam naveo). Kaznena prijava neće biti podnijeta ukoliko osoba nije zadobila teške tjelesne ozljede.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znači prije 4 sam bio parkiran policija dode do mene i odbijem puhati, uzmu mi dozvolu i kaznu od 3000 kn.to je taj prekrsaj

a sta se tiče ovog točno sam opisao što je bilo, cura ima nagnječenje zgloba nema teških oštećenja.

kad vještak procjenjuje??? njeno auto je bilo parkirano uz rub ceste, gdje i nije bas osvjetljeno.dobila je kaznu za nepropisno parkiranje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija