Jump to content

Vozačka dozvola


Detektiv

Preporučene objave

Da,osoba ima prebivalište u RH i državljanin je RH!Ali ima i boravak u Austriji stoga se koristi Austrijskom vozačkom dozvolom...znači za upravljane po RH mora imati RH vozačku dozvolu?!Pitanje sam postavio stoga jer sam se našao u depati oko tok članka i oko zakonitosti postupanja kod takvog prekršaja...ja sam istog stava kao i vi,po čl 226. ZSPC-a ta je osoba u prekršaju i počinila je prekršaj za koji je predviđena novčana kazna 500,00 kn!A osoba sa kojom sam se našao u debati oko spornog prekršaja smatra da je ta osoba dužna zamijeniti inozemnu vozačku dozvolu za RH vozačku dozvolu u roku od god.dana od zadnjeg ulaska u RH!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

PRAVILNIK O ZDRAVSTVENIM PREGLEDIMA VOZAČA I KANDIDATA ZA VOZAČE

 

Članak 13.

Vozači i kandidati za vozače kojima upravljanje vozilom nije osnovno zanimanje uvijek se ocjenjuju nesposobnima ili privremeno nesposobnima kada boluju od sljedećih bolesti ili stanja:

10) akutni stresni poremećaj, PTSP i neurotski poremećaji vezani za stres kojima je uzrok prometna nesreća, dok se ne mogu uspješno regulirati terapijom,

 

 

ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA

Članak 233.

(3)Ako se na liječničkom pregledu ili u tijeku liječenja utvrdi da vozač boluje od bolesti ili ima invalidnost radi koje nije više sposoban sigurno upravljati vozilom, liječnik koji je obavio pregled ili je liječio vozača te izabrani liječnik dužan je uz upozorenje bolesniku o tome obavijestiti policijsku upravu ili postaju u kojoj osoba ima prijavljeno prebivalište,odnosno privremeno ili stalno boravište.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija