Jump to content

Žalba Visokom trgovačkom sudu -KAKO? (HITNO MI JE)


anonimno

Preporučene objave

Dobila sam rješenje Trgovačkog suda o ovrsi za predmet iz prometa robe i usluga koji je odavno zastario. Nisam se pravodobno žalila, ali sam se žalila kad sam dobila obavijest o datumu ovrhe. Napisala sam da je predmet zastario, i nitko nije došao u ovrhu. Sad mi stiže rješenje Trgovačkog suda da odbacuju moj prigovor jer nije uložen pravodobno, i da se protiv tog rješenja mogu žaliti Visokom trg. sudu u Zagrebu. Ali piše i da se ta žalba ulaže putem prvostupanjskog suda. Šta to znači? Da li ja sad mogu žalbu poštom poslati direktno na Visoki trg. sud ili moram ići u moj lokalni Trgovački sud? Ne razumijem taj postupak. I da li netko zna da li Visoki trg. sud može uvažiti činjenicu da je predmet zastario, ili će se držati samo toga da se ja nisam pravodobno žalila.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

žalba se šalje upravo tako kako vam piše - šaljete je na Trgovački sud, a on je onda prosljeđuje Visokom trgovačkom sudu. Ne možete je slati direktno.

No obzirom na ovo što ste naveli, ne vjerujem da vam ima puno koristi obzirom da niste pravodobno podnijeli prigovor zastare. Visoki trgovački vam neće uvažiti zastaru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija