Jump to content

T-COM: Težak slučaj!!! Molim za pomoć...


concoronco

Preporučene objave

Pozdrav...

 

Ukratko, krećem ispočetka... Otuđena mi je jakna i s njom OSOBNA ISKAZNICA... sve uredno prijavljujem MUP-u... sad kreće show! Nepoznati počinitelj je sa MOJOM osobnom uzeo tarifu ili takozvanu pretplatu... Stigla su mi dva računa... Isto sve uredno obavještavam osobu na mom slučaju.. Nakon dopisa MUP-a u T-com, broj je STOPIRAN... MUP je pronašao počinitelja, koji će morati platiti te račune i meni naknadu za materijalnu štetu (jaknu i izradu osobnog dokumenta)... Sad me zanima, dali ja mogu tužiti T-com zbog nemara ili nečega drugog?! Smatram da je ovo VEOMA ozbiljna stvar, jer ispada da mogu BILO ČIJU osobnu pokazati i tako sebi pribaviti imovinsku korist (mobitel na pretplatu,max tv,tarife itd.)!!! Molio bih vas da mi netko da savjet , da znam šta mi je čini kad policija dovrši slučaj! Unaprijed hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam pravnik, pa uzmite što pišem s prikladnom rezervom.

 

Ako je on potpisao ugovor dajući Vaše podatke, nikako T-Com nije mogao znati da on laže. T-Com je učinio svoje time što je tražio da se čovjek identificira pismeno i to potpiše, tako ostavljajući trag i omogućujući pravosuđu da dokaže njegou krivnju jednom kada se prijevara razotkrije.

 

Mnogi se tu pozivaju na identifikaciju osobnom -- posebno, recimo, kada ljudi javnim bilježnicima i bankarskim službenicima pokazuju tuđe osobne i potpisuju se štampanim slovima na ugovore o kreditima.

 

Nitko osim stručnjaka odgovarajuće stručne spreme koji raspolaže eventualno potrebnim sredstivma nije osposobljen razlikovati falsifikat od originala, odn. ispravno i točno identificirati osobu koja pokazuje fotografiju kao onu koja se na fotografiji nalazi.

 

Čak niti javni bilježnik.

 

Pokušajte Vi sami uzeti osobne svojih nekoliko poznanika i vidjet ćete da to uopće nije lako.

 

Čemu onda služi osobna?

 

Čovjek se treba zapitati, zapravo -- ona služi nečemu jedino policajcu. Stvarno je teško reći čemu služi nekom drugom...

 

Ja zamišljam da ona služi nešto kao neporeciva izjava. Ako netko dođe do javnog bilježnika ili bankarskog službenika i na zahtjev pokaže osobnu, on je na neporeciv način izjavio da je on taj koji je identificiran tom ispravom. U slučaju da se kasnije utvrdi da on ipak nije bio taj, automatski njegov čin postaje ozbiljan, djelo počinjeno s predumišljajem, planom, pripremom.

 

Zato sumnjam da ne bi bilo nikako fer nekom zaposleniku prodavaonice koji nema nikakva specijalistička znanja staviti na teret takvu ozbiljnu odgovornost. Isto tako niti cijelom T-Comu nametati potrebu da mora toliko poskupljivati svoju maloprodaju kako bi osigurali stručnjake i instrumente za kontrolu identificiranja osoba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na osobnoj je slika. U najmanju ruku, ako je za identifikaciju potrebna osobna, onda pogledaš barem sliku. Ako T-Com traži za identifikaciju osobnu, onda neka identificira osobu sa podacima na osobnoj iskaznici, ako to propusti učiniti, onda je fer i da odgovara za to. Kakva su to ''specijalistička znanja ili instrumenti'' koji su potrebni da bi se osoba identificirala putem osobne iskaznice ?!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav...

 

Ukratko, krećem ispočetka... Otuđena mi je jakna i s njom osobna iskaznica... Sve uredno prijavljujem mup-u... Sad kreće show! Nepoznati počinitelj je sa mojom osobnom uzeo tarifu ili takozvanu pretplatu... Stigla su mi dva računa... Isto sve uredno obavještavam osobu na mom slučaju.. Nakon dopisa mup-a u t-com, broj je stopiran... Mup je pronašao počinitelja, koji će morati platiti te račune i meni naknadu za materijalnu štetu (jaknu i izradu osobnog dokumenta)... Sad me zanima, dali ja mogu tužiti t-com zbog nemara ili nečega drugog?! Smatram da je ovo veoma ozbiljna stvar, jer ispada da mogu bilo čiju osobnu pokazati i tako sebi pribaviti imovinsku korist (mobitel na pretplatu,max tv,tarife itd.)!!! Molio bih vas da mi netko da savjet , da znam šta mi je čini kad policija dovrši slučaj! Unaprijed hvala :)

 

mislim isto da trebate tužiti i t com usporedba se radi i sa slikom kao i sa potpisom. Službenik a da ne govorimo javni bilježnik treba biti odgovoran. Sročite tužbu sami za troškove koje ste imali i za pretrpljeni stres.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kakva su to ''specijalistička znanja ili instrumenti'' koji su potrebni da bi se osoba identificirala putem osobne iskaznice ?!?
Ako Vi smatrate da biste na radnom mjestu prodavača mogli i trebali svaku osobu točno identificirati pomoću osobne

iskaznice, onda Vi sva potrebna znanja imate, a instrumenti Vam nisu potrebni. Sretno s tužbom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija