Jump to content

Zgrada u kojoj živim dan danas nije legalizirana -MOLIM HITNO POMOĆ!


Ivanzgzg

Preporučene objave

Bok svima,

 

Jako sam zabrinut i imam jedno važno pitanje koje se tiče stana kojeg ću danas sutra naslijediti. Naime evo o čemu se radi, 2007. godine moja je majka kupila stan za gotovinu(dok je cijela stvar još bila u temeljima). U trenutku kupnje situacija kod investitora je bila okey, no međutim 2 mjeseca kasnije nešto se zakompliciralo i investitor je propao jer nije mogao vratiti kredite za koje se zadužio i nije dovršio objekt. Kasnije se za tog investitora ispostavilo da je varalica,čak je imao i veliku aferu u medijima. Inače stan je upisan u zemljišnim knjigama, (postoji vlasnički list na kojem piše kvadratura stana, i svi ostali potrebiti podaci, iako u C listu piše da zgrada nema UPORABNU DOZVOLU. Prije cca 3 godine, dakle 2010. predstavnik stanara zgrade se dogovorio sa suvlasnicima zgrade da će se uređenje i dovršetak radova na zgradi platiti iz PRIČUVE. Btw moja majka ima dokaz za svaku uplatu koju je izvršila.(Trebalo je naime dovršiti neke radove u garaži, na pročelju, i tako,međutim do dan danas to se nije riješilo a također na OGLASNOJ PLOČI zgrade nije bilo nikakvih novosti glede toga. Uglavnom,danas kada sam kontaktirao predstavnika stanara koji mi je rekao da nemam razloga za brigu i da će se stan moći bez problema prodati kada uđemo u europsku uniju i da ne paničarim, ja sam mu na to odgovorio da mislim da neće pošto ZGRADA nije prošla tehnički pregled i nema UPORABNU DOZVOLU. Naime na internetu sam pročitao da je rok za legalizaciju zgrade 30.06.2013.

 

E sad, moje je pitanje što da ja kao sin vlasnice stana mogu po ovom pitanju učiniti? Što moja majka može učiniti kao vlasnica stana? Volio bi da mi netko pomogne savjetom pošto ne znam koji slijedeći korak koji moram napraviti ?? Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija