Jump to content

Što sa PDVom kada fizička osoba prelazi granicu sa robom kupljenom u EU?


lauricio

Preporučene objave

Poštovanje!

 

Imam konkretno pitanje. S vremena na vrijeme znamo otići u Sloveniju, kupiti i osobno prevesti automobilom špeceraj i sličnu robu do naravno maksimalne dopuštene vrijednosti od 1000kn po osobi.

 

 

Moje pitanje je što će se desiti nakon što uđemo u EU? Da li će se plačati nekakve trošarine, PDV? Ako sam dobro informiran, plaća se pdv samo u državi članici u kojoj je roba kupljena? To bi u praksi značilo da će granični policajac samo pregledavati račune i neće naplačivati nikakve dodatne poreze (pdv, trošarine, itd..) ? Ako nije tako, dali postoji neki cjenovni prag iznad kojega se obračunava porez ili će promet robe biti potpuno slobodan (kao što je sada 1000kn/ osobi)?

 

Kako će to izgledati u praksi, policijski djelatnici (carine neće biti ako sam dobro upućen) će obavljati kontrolu robe iputnika, također će i oni obavljati formalnosti oko eventualne trošarine,pdv-a?

 

Malo mi je ludo povjerovati da ću moći kupiti, bubam, kamion žvakačih guma i da ću ih moći bez ikakvih pitanja dovesti u Hrvatsku.

 

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od 01.07 nema više povrata poreza iz zemalja eu-u a novih davanja na hrvatskog granici nema jer neće postojat carina.Tamo gdje bude trebalo platit neku trošarinu naplačivat će porezna uprava.Promet će bit slobodan.

kod kupnje kamiona žvaka ukoliko se ne posjeduje firma porez će bit plaćen trgovcu i nema povrata a kod registriranih firmi će porez bit odbijen ali će porezna u RH i prije dovoza žvaka znat za transakciju i čelat će svoj dio kolača.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija