Jump to content

pravo služnosti provoza i prolaza


Danijela Bernat

Preporučene objave

Molim pomoć

Kupila sam kucu koja ima mali problem ali u to vrjeme dok

sam kupovala je nisam mislila da bi to mogao biti problem!

Uglavnom, kuca se nalazi na parceli sa jos jednom kucom koja

ima zajednicki ulaz u dvoriste, moj. a se kuca nalazi iza u dvoristu

a kuca ispred ima samo taj ulaz za koji ja imam papire za pravo sluznoszi

ali je moja susjeda koja se nalazi u toj kuci zabranjuje meni i djeci zadrzavanjna tome

prolazu, ulaz s autom, jer je dio toga puta i susjedov sa strane ali se tim ddjelom koristimo samo zato jer je ona na postojeci put dogradila svoju kucu, znam da je komplicirano i tesko za objasnit pa molim nekoga tko je uspio shvatit ovu zavrzlamu da mi pomogne! Kaj da radim ? samo jos da kazem da to kaj je sagradila nema dozvolu i nije legaliziran!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...
Molim pomoćKupila sam kucu koja ima mali problem ali u to vrjeme doksam kupovala je nisam mislila da bi to mogao biti problem! Uglavnom, kuca se nalazi na parceli sa jos jednom kucom kojaima zajednicki ulaz u dvoriste, moj. a se kuca nalazi iza u dvoristua kuca ispred ima samo taj ulaz za koji ja imam papire za pravo sluznosziali je moja susjeda koja se nalazi u toj kuci zabranjuje meni i djeci zadrzavanjna tomeprolazu, ulaz s autom, jer je dio toga puta i susjedov sa strane ali se tim ddjelom koristimo samo zato jer je ona na postojeci put dogradila svoju kucu, znam da je komplicirano i tesko za objasnit pa molim nekoga tko je uspio shvatit ovu zavrzlamu da mi pomogne! Kaj da radim ? samo jos da kazem da to kaj je sagradila nema dozvolu i nije legaliziran!
Evo novih saznanja gđa je ipak uspjela legalizirat to na neki k... nacin! Kad sam zvala i pitala na koji nacin je ona to legalizirala bilo mi receno da se do 6 mj ove godine moglo sve legalizirati bez da te itko ista pital glavno da si imal novce i sve ljepo platil!!!
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tuzba!?Sve se to plača!!Imam kucu koju sam kupila na kredit, samohrai sam roditelj 2 djece...Imam samo jednu placu koja vjerujte mi nekad jedvice pokriva troškove znaci iako ja imam crno na bjelo na papiru da imam pravo sluznosti ja je moram tuziti!? A tko mi nakon toga garantira da budem mogla svoje pravo i koristit ili bude to opet samo na papiru!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali jos jedno pitanje - koliko otprillike te tuzbe traju?

 

Danijela, to vam nitko ne može sa sigurnošću reći, jer ovisi o previše faktora - prije svega ažurnosti rada uređujućeg suca, njegove opterećenosti poslom itd. U vašem slučaju, prema ovome što ste naveli - ne bi smjelo biti problema, jer imate upisanu služnost u ZK.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija