Jump to content

presretač u naselju - 36 kmh iznad - pomoć


ivan_zg

Preporučene objave

Situacija: Mjesto ispred Daruvara, ograničenje 50kmh, presretač se uporno vozi iza mene i ja vozim 65-70kmh...jedna nizbrdica i ravnica na kojoj se ispred mene vuce lik- ja dam gas i obiđem ga-presretač zamnom i priča dalje poznata i jasna...odmah na licu mjesta kazna za 96kmh minus 10% što je 86kmh tj 36kmh iznad. - što je 2000kn i 2 kaznena boda (mislim da nema oduzimanja vozacke - barem koliko pise i obveznom prekršajnom nalogu i koliko sam skužio u zspc-u)

E sad..jesam kriv ali nekako gledajući snimku i osobno što mislim da je stavrno realno - da sam vozio ipak malo sporije (još mi je i sam policajac rekao.."a da...baš smo te navukli").No ako pustimo sad moje prosudbe - zanimaju me 2 stvari:

1. dal mogu nekako umanjit tu brzinu za 6kmh da upadnem u "niži rang" - stvarno se na snimci vidi da mi se presretač počinje približavati što znači da je u tom trenutku njegova brzina veća od moje

 

2. Dal neki drugi "trik" može upaliti - da ta brzina koja je izmjerena je u biti brzina kretanja presretača a ne moja i da je to "kratkotrajna" brzina samo za vrijeme preticanja vozila...ili nešto slično tome...??? Recimo npr. da moje vozilo od 77kw stavrno ne može (poslje izmjereno) u tako kratkom vremenu postići toliko ubrzanje..

 

3.Mogu se žalit nadležnom prekršajnomm sudu putem PU BJ-Bilogorske PP Daruvar pa me zanima dal mogu tražit nekako prebacivanje postupka u ZG gdje živim i radim.

3A. Ako mogu - kad i kako.

3B. Ako i mogu - dal mi je to pametnije ili je bolje (veća vjerojatnost "pomilovanja" ili kako god se to može nazvati) odradit stvari na "Daruvarskom sudu"???

4. Dal bih dobio šta da ništa ne napravim i čekam da mi prekršajni nalog dođe na kućnu adresu jer nisam ništa potpisao (iako stoji da mi je uručen na ruke i tko je vršio mjerenje) pod izlikom da nisam ništa ni dobio na licu mjesta jer za to nema u biti dokaza.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Ne.

 

2. Sigurno ste snimljeni u svojoj traci, par sekundi snimanja na toj brzini je sasvim dovoljno.

 

3. Možete tražiti ali vam neće odobriti. Napisati u prigovoru na prekršajni nalog. Teoretski sudska opomena se može dobiti, ali u praksi teško, sud će radije malo umanjiti ako imate slaba primanja i imovinu.

 

4. To je najgora solucija.

 

Za kraj, ako imate problema s malom plaćom ili nezaposlenošću isplati se pisati prigovor i tražiti manju kaznu, ali ako nemate dokaza za takvo nešto bolje je platiti. Po 600-1000 kuna iduća 2-3 mjeseca i čuvati uplatnice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok...zahvaljujem na brzom odgovoru tj više njih-još par pitanja samo:)

1.Jel 7kkn primanja ukupno za 4ero članu obitelj i 2 malodobne djece malo???tj jel to malo na sudu???

2.Znači nema šanse da izbjegnem ovih 36kmh prekoračenja???

Zar ne treba biti sastavljen nekakav zapisnik o izmjerenoj brzini kao dodatak obveznom nalogu prema čl 13. pravilnika o mjeriteljskim zahtjevim...Zašto pitam? prije 3 godine kada me splitski policajac baš bezobrazno zakinuo i ja sam se žalio osporavajući taj zapisnik o izmjerenoj brzini kretanja vozila zbog nesadržavanja proizvođača tipa i seriskog broja mjeriteljskog uređaja ("pištolja") kojeg sam tražio od policajca kao i službnum "umjernicu"...naravno da ništa od toga nisam dobio na uvid i unatoč tome je gospodin policajac kao svjedok lagao na sudu davši iskaz da mi je to sve pruženo na uvid..Čak je bio bezobrazan i kad sam ga tražio na uvid te papire -pružio mi je pištolj u ruke i rekao" evo ti ga, na, nosi si i njega kući ako hoćeš"...uzeo sam ga i ušao u auto(jer sam ga između ostalog htio i uslikat kao dokaz - tj njegovu natpisnu pločicu) nakon čega je dotrčao do mene i rekao da mu ga vratim i nije mi dao da ga slikam dok je kod mene u ruci - zanimljivo, zar ne???..Kazna je bila "samo" 500kn ali sam iz principa se žalio jer sam 300% siguran da je to bila bezobrazna navlakuša (čak bih rekao zbog ZG tablica...ali to je samo moje mišljenje)...Što sam recimo mogao napravit u takvoj situaciji(čisto da znam za ubuduće)???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Ima i gorih, slijedi obročna otplata a to možete i sami. Možete pokušati, ali treba pametno napisati prigovor i priložiti PK karticu.

 

2. Upravo tako.

 

3. Pa odbili ste potpisati, možda nešto i primiti. Pretpostavljam da se baš i niste uzorito ponašali pred policajcima. Zapisnik je osiguranje dokaza, ne odgovara vam odbijanje suradnje. Potpis na kaznu je samo priznanje da ste ju zaprimili.

 

4. Za ubuduće poštujte prometne propise i pristojno se ponašajte prema policiji ma koliko nekada teško bilo. ZG tablica nije ništa kriva već osoba za volanom tog vozila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar ne treba biti sastavljen nekakav zapisnik o izmjerenoj brzini kao dodatak obveznom nalogu prema čl 13. pravilnika o mjeriteljskim zahtjevim...

Postupa se po čl.22 pravilnika o pšostupanju policije u kontroli prometa te se ne piše zapisnik slučaju kada je prekoračenje brzine utvrđeno uređajem s foto ili video-foto zapisom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija