Jump to content

Upis u ZK


Florence89

Preporučene objave

Molim pomoć.Dakle sestra i ja smo naslijedile nekretninu od oca.U ZK je uz oca upisano još 6 osoba koje imaju dio na toj parceli.Neke od tih osoba su također umrle a nasljednici nisu uknjiženi.Većinu smo ih kontaktirali i nemaju interes da budu upisani ali neki od njih su u inozemstvu i nismo uspjele doći do kontakata.Zanima me kako postići da sestra i ja budemo jedine upisane u ZK?Trebamo li nužno kontaktirati sve suvlasnike(mislim na ove koji su u inozemstvu) i dobiti njihovo dopuštenje?

Isto me zanima,tu se onda radi o razvrgnuću suvlasništva?Prema Zakonu o vlasništvu,može biti sporazumno i sudsko i onda bi odluka suda trebala biti temelj za upis u zk.Nije mi baš najjasnije pa bi molila ako mi netko može detaljnije objasniti kakav je postupak.

Hvala puno unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Tko je u katastru registriran kao posjednik ?

1.

Ako je Vaš otac uknjižen tj. registriran kao posjednik tada možete ustati tužbom za utvrđenje

prava vlasništva i na temelju sudske odluke se uknjižujete u ZK .

Tuže se sve osobe upisane u vlasničkom listu ,a kod umrlih umjesto njih tuže se nasljednici.Adrese svih moraju biti sigiurno utvrđene , za osobe u inozemstvu ako imaju nepoznatu adresu tada CZSS postavlja skrbnika i to na zahtjev suda . Takvu tužbu treba Vam sastaviti pravno educirana osoba .

2. Umjesto tužbe možete pokušati kupoprodajom ili darovanjem .

Što se tiče razvrgnuća suvlasničke zajednice za to treba podnijeti zahtjev sudu za razvrgnuće suvlasničke zajednice i predložiti način razvrgnuća .

Taj zahtjev također Vam treba sastaviti pravno educirana osoba -odvjetnik koji može napisati podnesak bez zastupanja ili sa zastupanjem ovisno koliko želite potrošiti .

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nevidim vezu izmedju razvrgnuca i vaseg problema u smislu da se upisete kao jedine vlasnice cijele nekretnine.

Pokrenete li postupak razvrgnuca suvlasnistva,ostvarujete prava samo u dijelu nekretnine na kojem je bio upisan vash pravni prednik,

Glede navedenog,razmislite malo sto poduzimate,i obratite paznju na savjet koji vam je dao ude,oko utvrdjenja prava vlasnistva,sto i jeste vash stvarni interes.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija