Jump to content

Darovni ugovor dok traje sudski proces


RijaSupić

Preporučene objave

Banka protiv mene vodi postupak kao jamca za leasing za auto. Ja nisam bila nikakav jamac, glavni dužnik nije to od mene tražio, ali na toj tzv. garanciji nalazi se moj potpis, koji ja ne osporavam, ali osporavam tekst garancije, koji je iskonstruiran. Kako ne znam kako bi dokazala da takav tekst, nisam nikada potpisala, a sutkinja ne želi ulaziti u to kako je garancija napisana, na kakvom papiru (obični kompjutorski obrazac koji može svako napraviti) dakle nema nikakvih obilježja bankovnog papira, ne želi provjeriti postojanje bilo kakve dodatne dokumentacije o jamcu, već samo inzistiraju na tom potpisu, bojim se da ću taj spor izgubiti. Kako je jedino što imam stan u kojem sin i ja živimo, i 1/3 seoskog imanja koje smo moje dvije sestre i ja nasljedile po smrti majke, zanima me da li bi napravila prekršaj ili nedopuštenu radnju, ako bi darovnim ugovorom vlasništvo nad stanom (u otkupu je i otplaćujem rate) i mojim djelom tog imanja darovala u jednakim dijelovima mojoj djeci (troje djece), kako bi eventualo izbjegla ovrhu nad tom imovinom, jer u toj garanciji stoji da mi se mogu namiriti iz sveg mogućeg, još samo fali da me mogu ubiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

drugi puta pazi šta potpisuješ (pročitaj)

primjerak potpisanog (kopiju ) traži i čuvaj.

pismeno predloži dokaz vještačenje "garancije" .to košta i plaća predlagatelj koji traži izvođenje dokaza vještačenjem.

ali možda je najbolje zastupanje prepustiti stručnoj osobi

 

možda bi bilo najbolj rješenje da na svom djelu stana,u gruntovnici u vlasničkom listu, upišeš za djecu pravo plodouživanja. to pravo ostaje dok su djeca živa ili se odreknu tog prava.

veže i možebitnog budućeg vlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najljepša hvala na odgovoru, ali šta da napravim, a da se zaštitim. Najviše me smeta ta ograničenost suda, ništa ih drugo ne zanima, svi moji prigovori na rad bankovnih djelatnika koji su učinili bezbroj propusta, sud ne zanima. Sve što me može osloboditi obveze ne zanima ih, samo taj potpis. Ja inzistiram da mi pokažu i ostalu dokumentaciju koju je jamac dužan pribaviti (visina primanja, stalno zaposlenje, druge obveze prema banci kao i to sve ovjereno žigom i potpisom poslodavca) nije potrebno, to sud ne zanima, a ja znam da odvjetnici banke imaju te obrasce koji su ispunjeni i potpisani od nepoznate osobe. To sud ne želi provjeriti i ne traži od tužitelja. Kako je to moguće da su tako fokusirani samo na taj potpis, koji je iskorišten za konstrukciju te garancija. Garancija nije napisana na zaštićenom papiru banke, nema niti memorandum banke.

Što bi bilo da stan prodam, iako bi mi to užasno zakompliciralo život, ali ako ostanemo bez stana završit ću na ulici. Da, točno je da trebam čitati što potpisujem, kako mi kaže bovu, ali ja nisam imala nikakav tekst za čitanje, napisana je bila moja adresa stanovanja i dovoljno mjesta da se umetne tekst (vidi se da je tekst smanjen kako bi stao u taj prostor) koji je pretvoren u garanciju. To je ovjereno, moja adresa, kod javnog bilježnika koji je danas jako ugledna osoba, a njegov ured sada tvrdi da mi u njihovom uredu nije nikada pružena nikakva javnobilježnička usluga, dakle nisam kod njih potpisala naziv svoje adrese. Glavni dužnik došao je na sud kao svjedok !!!!!! serviran im je na tacni, glumi velikog šminkera i poslovnog čovjeka i ništa. On svjedoči da se ne sjeća da sam mu ja bila jamac, ali se ne sjeća niti da ja kupio taj auto, niti da se je banka pokušala ovrhom naplatiti od njega (što nisu uspjeli), a za što banka naravno ima dokaze. Znam da ne ću biti prva koja ispašta tuđu pokvarenost, ali može li se tome stati na kraj, zašto uvjek stradaju oni koji su najmanje krivi. Ja imam odvjetnika, ali i on ne vidi kako ovo riješiti u moju korist. Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako smatrate da je počinjeno kazneno djelo krivotvorenja i zluporabe

obratite se nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

ako smatrate da ugovor o jamstvu nije sačinjen u skladu sa zakonom

podnesite tužbu i tražite utvrđivanje da je ugovor o garanciji ništetan.

Ništavost (stari ZOO )

Član 103.

(1) Ugovor, koji je protivan Ustavu Republike Hrvatske, prisilnim propisima te moralu društva ništav je ako cilj povrijeđenog pravila ne upućuje na neku drugu sankciju ili ako zakon o određenom slučaju ne propisuje što drugo.

I. NIŠTETNI UGOVORI

Ništetnost (novi ZOO)

Članak 322.

(1) Ugovor koji je protivan Ustavu Republike Hrvatske, prisilnim propisima ili moralu društva ništetan je, osim ako cilj povrijeđenog pravila ne upućuje na neku drugu pravnu posljedicu ili ako zakon u određenom slučaju ne propisuje što drugo.

 

 

čini mio se da bi bilo dobro da angažirate stručnu osobu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, svakako ću to pokazati mom odvjetniku, pa možda mu se prosvijetli. Zanima me još nešto, ako je zadnja uplagta za taj leasing bila 01.07.2002. iza tog datuma više nije ništa otplaćivano, a po ugovoru, zadnja rata bi trebala biti plaćena 01.04.2007. Banka nakon te zadnje uplate, uopće nije reagirala, sve do 20.05.2005. kad pokušavaju Prijedlogom za ovrhu, od glavnog dužnika naplatiti dug. Kako to nisu uspjeli, 09.11.2007.g. dakle 5 godina i 6 mjeseci nakon te zadnje uplate ja Primam prijedlog za ovrhu. Postoji li tu možda prema meni zastara. Banka me nije obavijestila da je raskinula ugovor s glavnim dužnikom, a dokumentaciju (fotokopiju) ugovora i anexa, ja prvi puta imam priliku vidjeti u podnesku tužitelja 19.09.2011. Jesu li trebali i mene obavijestiti, ako su me već smatrali jamcem?

Puno hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija