Jump to content

Pomoć i par pitanja oko žalbe


Piscis Boreus

Preporučene objave

Pozdrav.

 

Vozim se ja tako prema doma jučer vukovarskom i stanem na semaforu za pješake na vukovarskoj. Onaj nasred ceste. Nigdje nikog. Grad duhova. 2 ujutro. Pogledam lijevo, desno, retrovizor. Ništa. I nastavim dalje kroz crveno i eto ti ga iz sporedne ulice bez svjetla čekaju hrabri panduri da pune proračun. Da ne duljim sad tu imam par pitanja u vezi žalbe, konkretno:

 

1) Da li žalba ima veze s uplatnicom za "troškove utvrđivanja prekršaja". Tj. da li žalba odgađa i tu uplatu ili to moram platiti bez obzira na žalbu? 100kn je. Ovo mi je jako važno pa ako netko zna....

 

2) Koji broj treba navesti u žalbi? Onaj gdje piše serijski broj? Napisali su dva, imam na desnoj strani serijski (mislim da je to) i na lijevoj ispod PPRP I piše broj: "***-**-***/*-**-****/2013"

 

3) Kazna je sa ovim troškovima 1100kn sve skupa. Da li se može desiti da sad zbog sudskih troškova to naraste na neku enormnu cifru, jer ću u tom slučaju radije ovo platiti odmah...

 

Evo i žalbe kako sam ju sastavio pa ako netko ima neki prijedlog, slobodno.

 

Žalba na obvezni prekršajni nalog

Serijski broj: 00051*******

 

 

Poštovani,

 

U zakonskom roku podonosim prigovor na navedeni nalog od dana 08.05.2013. (srijeda).

 

Navedenog dana vozio sam Vukovarskom ulicom u smjeru istoka pri čemu sam se zaustavio na crvenom svjetlu semafora koji služi isključivo pješacima, (dakle, ne radi se o križanju ulica, što je navedeno i u nalogu) a nalazi se nakon križanja Vukovarske s Olibskom ulicom. Nakon što sam se temeljito uvjerio da sam u to vrijeme (01:55) bio jedini sudionik u prometu na tom području, dakle, da nije bilo niti pješaka u radijusu od barem 100 (stotinu) metara od spomenutog semafora, a vjerojatno i znantno šire s obzirom na dan i vrijeme, te također niti jednog vozila, kako na kolniku ispred tako i iza mene, pokrenuo sam vozilo i nastavio vožnju prije nego što je semafor pokazao zeleno svjetlo, po meni opravdano uvjeren da ne time ugrožavam ničiju osobu ili imovinu.

Slijedom navedenog kajem se i priznajem da sam prošao kroz crveno svjetlo i počinio navedeni prekršaj, no s obzirom na opisane okolnosti kaznu u visini od 1000,00 (tisuću) kuna smatram neopravdano visokom i nesvrsihodnom jer sam postupao daleko u granicama razuma i pokazao bonam fidem uvjerivši se da ne dovodim u opasnost ni druge osobe, ni sebe, niti imovinu. Prema tome, vrijednosti koje štiti članak koji sam prekršio nisu bile ugrožene.

 

Smatram da se zbog navedenog opisani prekršaj kvalificira kao „očito laki oblik prekršaja“ sukladno članku 43. stavak 1. Prekršajnog zakona te sukladno tome molim da mi se novčana kazna zamijeni opomenom ili smanji razmjerno težini prekršaja s obzirom da objektivno nitko nije bio ni izdaleka ugrožen mojim postupkom, što može potvrditi i policijski službenik, broj značke 33014. Ako to nije moguće, tada s obzirom na to da nisam u radnom odnosu i nemam vlastitih primanja molim da se novčana kazna zamijeni radom za opće dobro.

 

 

 

Molim za razumijevanje,

Ime Prez

 

________________________

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak u prek.nalogu pogledaj točan član i stav po kojemu je napisana kazna jer za crveno nije 1000 nego više kuna (pa po tome treba izmjenit žalbu).Broj naloga je onaj 511-......Drugi i treći stavak nije potreban,samo zadnja rečenica iz trećeg.Ne plaćaš ništa jer predmet ide na sud a troškovi su 200 kn koji mogu bit smanjeni ili ukinuti zbog nezaposlenosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija