Jump to content

Kako se naplatiti ???


vordalav

Preporučene objave

ukratko da napišem moj slučaj. 2003 god zapošljavam se u firmu Crane power kojoj je vlasnik stranac. 2005 god dogodila mi se ozljeda na radu. Ostao sam invalid. pošto mi firma nije htjela isplatiti odštetu, ja sam je tužio. krajem 2005 firma seli svoje postrojenje u Sloveniju što im je i bilo u planu i prije moje nesreće. Dok je trajala sudska parnica ( 8 god ) večinski vlasnik firme prodaje svoj dio i odlazi u mirovinu- A firma mjenja ime u pallfinger systems. e sad nakon 8 god ja sam dobio presudu i firma mi treba isplatiti 180 000 eura. pallfinger systems ne želi isplatiti odštetu jer to ka nije njihov problem, ja sam tužio firmu crane power koja kao više ne postoji. A prijašnji gazda živi negdje u Austriji i sa njim se nemože stupiti u kontakt. a i da stupim u kontakt vjerovatno nebi htio platiti. i ja se sad nemam od koga naplatiti. Nije mi jasno da se firma na taj način može izvući. Kako bi se ja sad mogo naplatiti pošto taj čovjek neme nista više u hrvatskoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

firma nije likvidirana. promjenila je ime i vlasnika.

saznaj ko je pravni sljednik firne koja je navedena u odluci sud.

u hrvatskoj se to može saznati od nadležnog trgovačkog suda .

saznaj kako to ide u sloveniji.

probaj kontaktirati odvjetnika iz slovenije .

1.srpanj nije daleko .

zastara potraživanja po sudskoj odluci je 10godina od pravomoćnosti sudske odluke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala bovu na savjetu. Znači prijašnji vlasnik više nema veze sa tim? novi vlasnik kad je otkupio firmu, otkupio i taj dug el. A još me nešto zanima. Na početku procesa ja sam zatražio da se firmi blokira račun, dok je na njemu još ostalo oko milijun ipo kuna. Da se imam od čega naplatiti ako dobijem presudu u moju korist. Ali sudac ukida riješenje suda i predmet vraća sudu prvog stupnja na ponovni postupak. I novci nestaju s računa. A sad sam dobio presudu u moju korist od 1 400 000 kn. Taman da se naplatin. Jel sudac tu napravio koju grešku ili je to sve po zakonu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijašnji vlasnik Vam ne duguje, duguje Vam firma - tužili ste firmu a ne vlasnika. Dakle, ako je nesporno pravno sljedništvo (provjeriti u sudskom registru TS) isplatit će Vam nova firma.

 

Teško je odgovoriti da li je sudac pogriješio jer nije udovoljio privremenoj mjeri jer ne znamo sve okolnosti pri predlaganju, niti što piše u rješenju o odbijanju privremene mjere. Ako idete u smjeru da je sudac kriv samom činjenicom jer nije blokirao račun firme - ništa od toga. Privremenim mjerama se ne udovoljava po defaultu već po zadovoljenju određenih kriterija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Provjeriti u sudskom registru u Sloveniji ili u Hrvatskoj? I da znam da nemogu okriviti hr sud, nisan ni mislio iči u tom pravcu. Dali u sloveniji vrijedi moja pravomočna presuda ili ću morati dizati novu tužbu na slovenskom sudu? Sorry ako postavljam neka glupa pitanja jer ne kužim se puno u te stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija