Jump to content

Uzdržavanje punoljetnog djeteta


otrovnavockaxxx

Preporučene objave

U obiteljskom zakonu članak 210. stavak (1) piše "Roditelji su duzni uzdržavati punoljetno dijete koje se skoluje u srednjoj školi odnosno pohađa sveucilišni odnosno strucni studij u skladu sa posebnim propisima, te redovito i uredno ispunjava svoje obveze."

Može li mi itko reci što znači redovito i uredno ispunjavanje obveza?

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Mislim da bi trebalo iščitati sve članke u svezi toga... Piše, između ostalog, ukoliko dijete izgubi jednu godinu, u srednjoj školi, uz opravdane razloge (bolest koja onemogućuje redovito obavljanje školskih obveza, trudnoća, isl.), obveza uzdržavanja ostaje. Ukoliko se radi o gubitku jedne ili dviju školskih godina, bez opravdanih razloga, mislim da se može prekinuti uzdržavanje, zbog neredovitosti ispunjavanja obveza, sudskim putem, naravno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste dobro razumjeli...

Učenik srednje škole je redoviti učenik i nakon što padne 2 godine, bez obzira na razlog, a to je određeno posebnim propisima vezanim uz školstvo.

Ali, odredbe koje govore o tzv. mirovanju statusa a prenesene su iz dotada uvriježenih odredbi statuta visokoškolskih ustanova, razdoblje pod određenim okolnostima (bolest, trudnoća sl.) smatra se da su i za to vrijeme obveze izvršavane.

Ovo, naravno, ne podrazumjeva gripu ili operaciju zuba, jer to ne bi ni fakultet priznao kao opravdanje za mirovanje godinu dana ili semestra.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija