Jump to content

OVRHA NA FINI za uzdržavanje -HITNO!


nensi7

Preporučene objave

Budući da više zaista ne znam kome da se obratim s ovim pitanjem pokušat ću sažeto objasniti moj problem s provođenjem ovrhe.

Imam pravomoćnu i ovršnu presudu Opć. građ. suda za naplatu uzdržavanja za svoju djecu -zaostaci od 7god.!!! + redovna alimentacija.

Predala sam na Vrtnom putu potrebni formular za prisilnu ovrhu i presudu i Fina je blokirala bivšem sup. sve račune.

On je , nakon toga , otvorio zaštićeni račun i predao ga na mirovinski gdje prima vojnu mirovinu (oko 5500 ,00 kn).

Tamo su mi rekli da oni putem Finine blokade njemu NE MOGU pljeniti NIŠTA jer već ima kredit i staru alimentaciju ( 1100, 00 kn mu se skida po staroj presudi -a iznos te redovne alimentacije je sada povećan jer je ta presuda donešena , prije 7 god, u iznosu ISPOD zakonskog minimuma jer je tada bio na bolovanju da izbjegne plaćanje.)

 

Moje pitanje je: da li je ta informacija točna, budući da se stalno ističe da NAPLATA ZAKONSKOG UZDRŽAVANJA ima PREDNOST pred SVIM drugim obvezama- kreditima i sl.???

Službenica iz mirovinskog mi je rekla da SAMO preko SUDA u OVRŠNOM POSTUPKU mogu dobiti PRAVO da oni mogu plijeniti do 1/4 MIROVINE jer on ima mirovinu veću od Repub.prosjeka, ali TEK TADA- nakon ovršne presude!

To bi u prijevodu značilo da se s ovom PRAVOMOĆNOM I OVRŠNOM PRESUDOM mogu slikati!Mogu mu ( Fina ) pljeniti sve ostale račune , koji nisu zaštićeni) a pitanje je dali i ta primanja ( NADZORNI ODBOR!!!) MOŽE IZBJEĆI NA NEKI NAČIN PLAĆANJE TJ. PREUSMJERITI SREDSTVA NEGDJE DRUGDJE? Unaprijed puno hvala i isprika zbog dužine teksta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija