Jump to content

Prekršajni nalog - pitanje


manutd15

Preporučene objave

Znači dobio sam prekšajni nalog za upravljanje motorom koji spada pod A2 kategoriju. Na dan kad me zaustavila policija ja sam imao upisanu samo A1 kategoriju. Međutim,kako sam položio u 2008. za cjelokupnu A kategoriju, ja sam imao pravo voziti taj motor na datum kad sam zaustavljen, ali nisam znao da imam pravo upisati tu kategoriju zbog stalnih promjena zakona ( ko jošod obićnih ljudi prati sve te silne promjene ). Kada me zaustavila policija, onda sam išao proučavati zakon malo i vidio sam tu promjenu, te sam u Heinzlovoj upisao cjelu A kategoriju. I u mojoj vozačkoj sada piše da sam položio A kategoriju 5 godina prije nego što su mi oni kaznu napisali. Imam li osnove za žalbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Položio jesi pa ti zato ne ide da si upravljao prije stjecanja prava nego da si upravljao onom kategorijom koja ti nije upisana u vozačku.Traži smanjenje.Prekršaj iz čl.223.

 

da ali ja sam to htio upisati prije 3 godine, ali mi nisu dali kao promjenili zakon i to, znači nije da sam tu kriv. A kolko sam skužio to je ustavni sud il tak nešt odobrilo da se smije upisat nama koji smo položili pa nam nisu dali da upišemo kategoriju, samo sam ja to malo kasno saznao. Jer nemrem saznat za saku promjenu isti dan. Jel moguće da mi se kazna u potpunosti poništi, jer sam sam to automatski trebo imat upisano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam za tu odluku Ustavnog suda (sud je rješavao pitanje 0,5 promila)

http://www.mup.hr/142.aspx

 

ZSPC kaže

"1) Kandidat za vozača motornih vozila A kategorije smije polagati vozački ispit ako je stariji od 24 godine ili ako ima važeću vozačku dozvolu za vožnju motornih vozila A2 kategorije najmanje dvije godine i navršenih 20 godina.

 

(1) Osoba može steći pravo na samostalno upravljanje vozilom određene kategorije ako je:

- navršila minimalnu dob za upravljanje vozilom određene kategorije,

 

Minimalna dob za upravljanje vozilom pojedine kategorije je:

– navršenih 16 godina za upravljanje vozilima M, A1, F i G kategorije,

– navršenih 18 godina za upravljanje vozilima A2, B i C1 kategorije,

– navršenih 20 godina za upravljanje vozilima A i C+E kategorije,

– navršenih 24 godine za upravljanje vozilima A kategorije, bez posjedovanja iskustva upravljanja vozilom A2 kategorije.

 

To što nisi znao da se može upisat (ako može) susac bi ti mogao uzet kao olakotnu okolnost a i on će znat za odluku Ustavnog suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

MOLIM POMOĆ I SAVJET!

OD Gradskog ureda za prostorno uređenje ...

ZAGREB,Jagičeva 31

 

primio sam Obavijest o počinjenom prekršaju, traže moje osobne podatke. Prometni je redar utvrdio da sam parkirao ili zaustavio vozilo na nogostupu.

te se kažnjavam sa 300kn. Ukoliko nedam podatke o osobi koja je vozila, kažnjavam se sa dodatnih 2000 do 5.000 kuna. Točno je da sam bio na nogostupu, ali sam isto tako bio pored auta i to svega dvije minute jer sam čekao baku da uđe u auto. Nisam primjetio redarstvenika.

Kako da postupim u ovom slučaju? Molim savjet!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaustavljanje i parkiranje zabranjeno je na nogostupu ako nije ostavljeno najmanje 1.6 metara za prolaz pješaka ali ne uz rub ceste.Pošalji podatke i kad dobiješ prekršajni nalog napiši prigovor i traži opomenu.Nedavanje podataka tj.ignoriranje obavjesti rezultirat će kaznom koju si naveo.U prekršaju si bio a prekršaj će ti morat dokazat slikom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija