Jump to content

Vlasništvo nad vozilom


dkkefa

Preporučene objave

Pozdrav! Imam malo komplicirani slučaj.

 

Prije 3 godine, kupio sam auto od poznanika (osoba A) za 30.000 kn (transakcija preko e-bankinga). Vozilo nije bilo u njegovom vlasništvu, već od njegovog poznanika (osoba B) i da će mi papire riještit u roku nekoliko dana. Vjerovao sam mu jer je čovjek bio do tada korektan prema meni.

 

Tih nekoliko se dana poprilično odužilo, jer sam i ja i on bili u gužvama zbog posla, a, kada sam ga god zvao, odgovor je bio "sljedeći tjedan".

 

Prvi problemi nastaju kada sam počeo dobivati kazne za parkiranje po ZGu (a koje nisam platio jer ih nisam našao na autu). Osoba B je te kazne platila, a osoba A mu je to refundirala. O tome sam bio naknadno obaviješten, a kada sam zatražio da se nađemo, da to podmirim, onda se opet rastezalo zbog kao da "skupe papire".

 

U međuvremenu autu je istekla registracija, te sam vlasniku (osobi B) vratio tablice. Te da se dogovorimo oko prijepisa vozila na mene. Osoba B na to nije htjela pristati dok se osobi A ne podmire dugovi za kaznu.

 

Nešto kasnije sam ostao bez posla, pa nisam bio u mogućnosti ikakve dugove podmirivati.

 

Nakon godinu dana sam počeo raditi, pa dok sam se izvukao iz dugova i malo stao na noge, htio sam da završim tu trakavicu.

 

Ponovno sam zvao osobu B radi prijepisa, te je on sada tražio još 500€ za papire, radi inata, (i, da je još platio kaznu za nevraćene tablice iako sam mu ih vratio prije dana isteka, ali kao, bila je subota pa nije znao da li rade ili ne) a kada sam zvao osobu A, opet je odugovlačio dok nađe "papire od kazni".

 

Da li imam kakvu mogućnosti pravne zaštite?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Između redaka iščitavam da je ovdje netko brao kazne po gradu, da su mu ih plaćali drugi ljudi, da nije postojala komunikacija među njima, da se netko izgubio jer je ostao bez posla i da je na kraju došla maca na vratanca.

 

U takvoj situaciji prvo treba uspostaviti komunikaciju i zatražiti pomoć arbitra kojemu će se vjerovati, neki dobar prijatelj ili odvjetnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa, baš i ne... Plaćao sam kazne koje sam našao na autu, a za ostalo me nitko nije pravovremeno obavijestio. Komunikaciju pokušavam uspostaviti, ali osoba B, od koje sam kupio auto, konstantno me izbjegava...

Iskreno, ne bih htio niti ići na sud, ali me samo zanima, obzirom da mi je prodao auto bez papira, niti je on sam imao punomoć za prodaju istog, da li imam ikakav oblik pravne zaštite, da ga malo stisnem da se požuri sa papirima...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija