Jump to content

rad na neodređeno i zamjena za porodiljni


anonimno

Preporučene objave

Radim u školi i zaposlena sam na neodređeno vrijeme. Međutim, kako stvari stoje ,bit ću iskazana kao višak te bi me kao takvu poslodavac (tj. Ministarstvo) trebalo početkom sljedeće školske godine rasporediti na drugu školu. Postoji li mogućnost da prijeđem na radno mjesto druge učiteljice u sadašnjoj školi koja također radi na neodređeno, ali početkom školske godine odlazi na porodiljni? To bi mi odgovaralo jer bih ostala u istoj školi.

Rečeno mi je da bih time morala potpisati i pristati na rad na određeno, do povratka kolegice s porodiljnog. Je li to točno? Moram li prijeći s neodređenog na određeno da bih zamjenila kolegicu u istoj školi? Ne može li se to napraviti samo kao premještaj na drugo radno mjesto,a da ja ostanem na neodređeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne vidim razloga zašto se to ne bi moglo napraviti. Ne znam što piše u Vašem ugovoru o radu u dijelu koji se odnosi na radno mjestu, ali zar ne biste mogli dobiti odgovarajući aneks ugovoru o radu (ili nekakav interni nalog, ne znam kako je to u školstvu), u kojem bi bilo navedeno da ćete biti raspoređeni na to i to radno mjesto i u kojem periodu.

Strah me jedino da biste se, nakon povratka kolegice sa porodnog, ponovno našli u situaciji koju opisujete.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne vidim ni ja razloga zašto se to tako ne bi moglo napraviti. Nažalost, ne znam sve zakonske odredbe koje to reguliraju i je li moguće napraviti takav aneks ugovora. Gdje bih uopće mogla dobiti kakav pravni savjet, kome se obratiti kad je riječ o školstvu? Od tajnice u školi i predstavnika sindikata učitelja dobila sam odgovor da takvo što nije moguće. Naravno, ne dolazi u obzir da s neodređenog prijeđem na odreređeno, pa ću se izgleda prepustiti preraspoređivanju u drugu školu ako ne nađem nikakvog drugog zakonskog rješenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija