Jump to content

telefonsko uznemiravanje


anonimno

Preporučene objave

ovako, prije dvije i po godine odlučila sam prekinuti sa dečkom i to i napravila. tad je počelo maltretiranje, srećom samo na telefon, a i ne živimo u istom gradu. uglavnom, prvih par mjeseci bih mu se i javljala te slušala kojekakva pijana divaljanja, vrijeđanja i slično, nadajuć se da će proći. nakon tih par mjeseci mi je prekipjelo i sad ima barem dvije godine da mu nisam niti jednom digla slušalicu ili odgovorila na poziv, vjerujući da će uporno ignoriranje uroditi plodom. no, uzalud. tip i dalje zove, u raznim razmacima, nekad pet dana ništa, pa onda tri puta dnevno, nekad deset puta dnevno, nekad samo jednom. mislim da nikad nije prošlo duže od dva tjedna u komadu da nije nazvao. danas i juče me izbombardirao porukama, u kojima je doduše jako pristojan i kaje se, što bi me valjda trebalo natjerat da se javim. u tim porukama spominje i svoj alkoholizam i šta ja znam šta. stvar je u tome, da ja s njim jednostavno ne želim imati nikakvog posla, ama baš nikakvog. ne želim ga nikad u životu ni čuti ni vidjeti. valjda imam pravo na to. imam li? i šta da poduzmem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

puno hvala na odgovoru.

 

ne prijeti mi jer se i ne javljam, a ovaj zadnji kontigent poruka je bio pokajničkog tona. što me zapravo uopće ne zanima kakav je ton, samo želim da me pusti na miru i da više nemam nikakvog posla s njim. nekad prije, kad sam se friško poslije prekida veze još i javljala, bilo je raznih vrijeđanja i pijanih buncanja u sitne sate, a "ubit ću te" je izgovoreno "samo" jednom onako u napadaju bijesa. pored tog je prijetio kako će mi doć na posao ili na faks (i ne znam šta onda) ali takvo šta nije nikad napravio. ako i odem sad na policju, čini mi se glupo da spominjem stvari izgovorene prije dvije godine, pa pitat će me što nisam tad došla.

 

zanima me šta ustvari točno policija može uraditi, jel oni mogu njega nazvati ili upozoriti ili šta?

zapravo me je strah da ne poludi još više kad sazna da sam ga prijavili policiji. jer tip je onako, pomalo delinkventan i nisam sigurna koliko bi se zapalšio policije. doduše, prije otprilike godinun dana je u nekoj poruci govorio kako je dobio uvjetnu kaznu za nepšto, ali ne zanm za šta ni koliko traje uvjet. ako još uvijek traje, onda vjerovatno ne želi baš da ga policija naziva.

eto, molim vas za još pokoji savjet i da mi netko kaže, ako zna, šta točno policija poduzima u ovakvim slučajevima?

 

hvala još jednom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

oni ga mogu samo pozvati na obavjesni razgovor i prepasti ga, ništa više

 

čak i da se utvrdi da je stvarno s njegovog broja pozivan tvoj broj, ne može se pokrenuti prekršajni postupak protiv njega jer se nikako ne može dokazati da je to bio on ako nema svjedoka...

 

on može reći da je zvao netko drugi, tko - nema pojma itd itd...

 

imao sam sličan problem u kojem mi se prijetilo fizičkim napadom, ali policija nije mogla ništa napraviti, ali doslovno.... utvrdili su s kojega broja telefona je zvano međutim nisu mi ga htjeli dati jer su se bojali da ću preuzeti pravdu u svoje ruke...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija