Jump to content

Zatvaranje blokiranog računa


davor1973

Preporučene objave

Prije nekog vremena uspio sam zatvoriti račun u jednoj banci koja mi je pokušala izaći u susret po pitanju vračanja duga ali nisam mogao ispuniti uvjet pa je time kredit otkazan.Isti račun želim zatvoriti kako nebi plačao mjesečnu naknadu za održavanje računa i tu počinje nevolja.Račun se ne može zatvoriti jer ga je fina blokirala.No,odlazak u finu je uvijek frustrirajuće i odgovor koji sam dobio upućuje koliko je posrijedi (ne)znanje,nerad i budalaština onih koji tamo rade.Kazano mi je da mi nisu oni otvorili račun već banka i da se javim banci,a ne njima.Velim da ne mogu zatvoriti račun jer su mi ga oni blokirali na što mi čovjek odgovara da je to njihov posao.

Odustajem i vračam se banci tražeći nekog šefa...uspjevam razgovarati i dobivam odgovor da će se sutra sve znati,odnosno da postoji način na koji se račun može zatvoriti.

Sutradan sam pozvan u banku da mogu doći zatvoriti račun.Naposljetku fina je "otvorila" račun na 24 sata koliko sam imao rok za zatvaranje računa te podmirivanje duga.Ukoliko u tom roku nebi završio zatvaranje, fina bi opet blokirala račun i izgubio bi pravo na drugu priliku.

Pokušao sam od bankara saznati po kojem su zakonu od fine zatražili da se račun privremeno deblokira kako bi se mogao zatvoriti, ali mi nije ništa konkretno rečeno osim da je to praksa banaka kako bi se koliko toliko uveo red za klijente.

Za one koji imaju više otvorenih računa, a blokirani su,da provjere stanje i izbjegnu iznenadna davanja za koja misle da ne postoje.Nije loše provjeriti stare račune.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija