Jump to content

Zakon o navijačima - alkohol


stef_mrcina

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Da ne duljim previše s pričom, trebao bih nekakav pravni savjet, uputu, smjernicu, bilo šta. Naime, prije par mjeseci išao sam na jednu gostujuću utakmicu u Rijeku, izvukli us me iz mase, puhao sam i napuhao previše.

 

Neki dan mi je došla kazna od 4000kn umanjenu za 300kn zbog par sati provedenih u pritvoru (za vrijeme utakmice). E sad, osobno nemam te novce za platit, svi mi kažu da se žalim pa bih trebao neki savjet šta trebam pisati u toj žalbi i gdje ju trebam adresirat? Je li pametno slat poštom žalbu?

 

Nikada takvih problema nisam imao, nisam kažnjavan i nemam dosije. Nezaposlen sam i nemam novaca, kajem se, itd, to će sigurno sve pomoć, ali ima li još šta šta može pomoć?

 

Unaprijed hvala svima.

 

PS Znam da neki ne vole navijače, ali po meni je veći problem popit pa vozit nego popit par pivi i doć na tekmu. Ne generalizirajte, ima i normalnih na tribinama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo je sve što piše:

 

(...) zbog prekršaja iz čl. 39. st. 1. t. 3. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima (NN broj: 117/03, 71/06, 43/09 i 34/11), pokrenut optužnim prijedlogom MUP PU primorsko-goranske Rijeka, Treće policijske postaje Rijeka, (...), temeljem čl. 230. Prekršajnog zakona, (...).

 

(...) KRIV JE

 

što je protivno odredbi čl. 4. st. 1. podst. 3.Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima (...).

 

--

 

Dakle, napuhao sam više od dozvoljenih 0,05 promila. Nadam se da su to informacije koje pomažu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, krivnja je čista, pretpostavljam da vas samo muči visina kazne?

 

Za konkretan prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 2.000,00-15.000,00 kuna, tako da ako mislite podnositi žalbu - ne poricati prekršaj, priznat, pokajat se, jedino istaknuti neslaganje s visinom kazne, a poradi vaše dosadašnje prekršajne neosuđivanosti (?), lošeg imovinskog stanja isl. - tražiti sud da vam izrekne manju kaznu. Ali to ne znači da će sud automatski tako i napraviti. U njihovoj ste milosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno, krivnja je čista, i da, muči me visina kazne. Prijatelj je za isto to prije godinu dana (samo je manje "napuhao") dobio 1300kn kazne (istina, u drugom gradu), očekivao sam nešto slično, kad ono šok.

 

Zanima me što bi trebao pisat u žalbi? Da li je dovoljno napisat samo da ulažem žalbu, pa na sudu iznjeti sve ili da sve navedem u žalbi? Je li pametno slat poštom ili osobno predat? Kome uopče šaljem žalbu? Znam da su to možda glupa pitanja, ali moram se informirat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me što bi trebao pisat u žalbi? Da li je dovoljno napisat samo da ulažem žalbu, pa na sudu iznjeti sve ili da sve navedem u žalbi?

 

Već odgovoreno u prijašnjem postu.

 

Je li pametno slat poštom ili osobno predat? Kome uopče šaljem žalbu? Znam da su to možda glupa pitanja, ali moram se informirat.

 

Sve vam piše u presudi u dijelu koji nosi naziv Pouka o pravnom lijeku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija