Jump to content

Alimentacija pri odlasku u drugu zemlju


Darija2013

Preporučene objave

Dobar dan i unaprijed hvala na pomoci.

 

Kako se odredjuje iznos alimentacije kad bivsi suprug, koji sad placa 2500 kuna alimentaciju za dvoje djece, ode u S.A.D.?

 

On se tamo ozenio i nakon sto nije radio 6 mjeseci poceo je ponovo raditi u rujnu ove godine. Dok nije radio placao je i dalje alimentaciju. Tih 2500 kuna su iznos odredjen po njegovoj zadnjoj placi u hrvatskoj.

 

Placa alimentaciju i sad, ali zanima me da li bi svota trebala biti veca i uskladjena sa njegovom novom placom, tj. kako se sad odredjuje koliko bi morao platiti?

 

On je hrvatski drzavljanin. Njegova supruga ima americko drzavljanstvo. Vjencani su u S.A.D.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potrebe su standardne.

 

Jedno dijete je 10 godina staro, a drugo 15. "Baka servis" od strane oba roditelja radi, tako da nema izdataka vezanih uz cuvanje. Djeca su zdrava tako da nema ekstra troskova vezanih uz zdravstvo.

 

Za dodatne troskove kao ekskurzije i skolske knjige, bivsi suprug posalje ekstra novaca (pola).

 

Ali, vjerujem da on sad zaradjuje vise nego u Hrvatskoj, pa me zanima kako bi izgledao novi izracun alimentacije.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaista se ne mogu ovdje suzdržati od komentara, ali ako tvrdite da Vam redovito šalje novac, da su potrebe djece praktički nepromjenjene te da još šalje i ekstra novac, pa dobro poradi čega Vas interesira njegova zarada i novi izračun? I sami priznajete da za djecu ima dovoljno i da im očito ne uskračuje ništa, nije valjda da bi se i Vi htjeli malo dodatno okoristiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djeca imaju pravo na veci iznos ako njihov otac sad vise zaradjuje. U pravomocnoj presudi je odredjen postotak od neto place koji otac mora mjesecno platiti za alimentaciju. Vjerujem da se njegova placa promijenila i s obzirom da on treba placati odredjen postotak od svoje place ja smatram da djeca to trebaju dobiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na svu srecu gotovo nikako. Zato dosta ljudi i ode pred pohlepnim suprugama koje svoje potrebe pokušavaju zadovoljiti pod izlikom dobrobiti djece, iako druga strana sudjeluje puno više nego ravnopravno. Poznajem i ja neke slične slučajeve, gdje su na kraju supruge izvukle "deblji" kraj poradi svoje tvrdokornosti i maltretiranja drugog roditelja pravosudnim nasiljem isključivo u svrhu iskorištavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo da dodam da sam procitala i dolje navedene stranice ali ne vidim da Hrvatska ima dogovor sa S.A.D.

a i cinjenica je da otac placa 2500 kuna na mjesec + vanredne troskove - no, ponavljam, on sad vise zaradjuje, i mene zanima sto pravno mogu poduzeti da bi djeca dobila visu alimentaciju

 

http://www.dijete.hr/Dokumenti/novi%20dokumenti/ostvarivanje_alimentacije_u_inozemstvu.pdf

http://en.wikipedia.org/wiki/Hague_Convention_on_the_International_Recovery_of_Child_Support_and_Other_Forms_of_Family_Maintenance

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija