Jump to content

dijete nevjencanih roditelja


neruda

Preporučene objave

molim Vas odgovor na slijedece pitanje.

ima li majka jednogodisnjeg djeteta pravo od oca (s kojim nije u braku, niti je ikad bila) traziti da placa alimentaciju?? doticni "gospodin" je vlastito dijete vidio jednom u tih godinu dana i za njega nikad nije dao ni kunu, za njega se brine iskljucivo majka uz potporu svojih roditelja, jer je nezaposlena.

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dragi ljudi!

sad se otvara novo pitanje. ima li veze sto doticni gospodin nije zaposlen? naposlijetku, ni majka ne radi nigdje, pa se snalazi kako zna, a i on bi trebao imati odredene obveze, unatoc tome sto je nezaposlen, zar ne? dijete je ipak njegovo.

i koji bi bio prvi korak za pokretanje postupka za placanje alimentacije? angaziranje odvjetnika, prijava na sudu ili sto? i tko snosi troskove suda?

molim vas da mi odgovori tko zna. hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. ima veze, on će sudskom odlukom-presudom biti obvezan da pridonosi za uzdržavanje-visinu kojeg će utvrditi sud- ali kada dobijete presudu nećete moći provest ovrhu- osim ako dotični ima na svoje ime neku vrijedniju pokretninu- npr.auto , odnosno nekretninu

2. ako si možete platit odvjetnika uzmite ga, ako ste u lošoj financijskoj situaciji pišite odvjetničkoj komori da vam ga dodjeli besplatno

3. sve to možete učiniti sami, na način da napišete tužbu nadležnom općinskom sudu

4.preporuka - u svemu tome dužnost je i centra za socijalnu skrb da vam pomogne, pa se obratite i njima- ovisno kakav im je kadar mogu vam puno pomoć

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam osobno takav slučaj. Nedavno sam dobila presudu za alimentaciju, kvaziotac je uložio žalbu, ali kad tad ću dobiti presudu i bit će pravomoćna. Neplaćanje alimentacije je kazneno djelo, pa dotična može uvijek uložiti kaznenu prijavu, što će rezultirati uvjetnom kaznom, a ako i dalje kvaziotac ne plati, ide u ćuzu. Tako bi trebalo biti. NEK NE ODUSTAJE!!! Pošalji mi mail na koji mogu poslati formu tužbe, samo upiše svoje podatke i preda na sud, uz rodni list djeteta i onda čekanje. Za troškove suda ne brini, sudac će ju osloboditi uz predočenje potvrde o imovinskom stanju koju će dobiti na poreznoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gospođo, dotična ne može još podnjeti kaznenu prijavu iz razloga što još nema pravomoćnu presudu koju bi dotični kršio. nadalje od pravomoćnosti te presude koju će neruda dobiti mora proći najmanje 6 mjeseci da otac ne plaća i nakon proteka tog vremena može podnjeti kaz prijavu- ovih 6 mjeseci se u praksi uzima kao neki rok kojim prijavljeni potvrđuje uporno odbijanje plaćanja uzdržavanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neki dan sam bila kod odvjetnika i rekao je da kaz.prijavu mogu podnijeti odmah ako hoću. No, za nerudinu frendicu to sam spomenula kao neku buduću soluciju, nakon pravomoćnosti, mislila sam da je to razumljivo iz mog primjera o kojem sam govorila (mada moja presuda nije još pravomoćna). Žena nije još ni tužila, naravno da ne može kazneno prijaviti. A u cilju joj je da tip radi i plaća uzdržavanje, a ne da sjedi u buksi.

Nadam se da su me skužili oni kojima sam se obratila.

Tip može vječito glumiti nezaposlenost i raditi na crno. Jedino što tada preostaje je kaznena prijava. U BUDUĆNOSTI; KAD ISCRPI OSTALE MOGUĆNOSTI.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija