Jump to content

Zbog zagrebparkinga gubim dnevnice. HITNU POMOC MOLIM!


Zlon

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

nadam se da sam dosao na pravo mjesto nakon sto sam upao u birokratski i pravni pakao te vjerujem da mi mozete pomoci.

Godine 2010. otisao sam autom u centar grada, zastao u Gundulićevoj sa lijeve strane na dijelu ceste gdje sam se iskljucio iz prometa, ali nisam niti na nogostupu niti smetam prometu (jednosmjerna u kojoj se vozi samo desnom trakom a lijeva je rezervirana za ugostiteljske objekte itd.) Upalio sam sva 4 žmigavca i otisao u ducan udaljen 4 metra uzeti nesto. Zadrzao sam se 2 minute jer sam uocio pauka koji se priblizava mom vozilu te sam istrcao van. Oni nisu niti izasli iz kamiona i rekli su mi neka se brzo maknem. Nakon nekog vremena dolazi mi doma kazna sa slikom (slikanom iz kamiona) za parkiranje na nogostupu i kazna za pocetak radnje dizanja vozila paukom. 250kn + 300kn. Pocetak radnje placam odmah jer su mi svi rekli kako se na to ni ne moze žaliti, ali na ovo drugo se odlucujem žaliti jer nit sam na nogostupu nit smetam ikome, zadrzao sam se 2 min i upalio sva 4 žmigavca. Napisao sam prigovor ali nakon 4 mjeseca dolazi opomena za tu kaznu +100kn zbog opomene. Placam sve jer ocito ne mozes protiv sustava.

 

Prije 15ak dana mi je odjednom blokiran racun u banci, sa njega uzeto 200 kn i on je ostao blokiran. Bez ikakve prethodne obavijesti. Drzanje novca doma jos jednom se pokazuje kao odlican izbor za studenta. Odlazim u banku, oni me šalju u finu, u fini mi zena pokazuje rjesenje za tu kaznu koju sam platio. Drugi dan moram u zg parking sa svim tim placenim racunima, da oni jave fini, da oni jave banci da mi odblokira racun. a tko ce mi vratiti novce koje su mi uzeli sa racuna? jel mogu ja kako u ovom slucaju tuziti zagreb parking za grešku i za sve te odlaske s posla koji me kostaju dnevnica jer se nista ne moze telefonom ili mailom a radna vremena su im jako pristupacna? jel mogu ja sta napraviti u vezi toga jer ovo je ociti pokusaj iznude, pljačke i harača za sve one ljude koji takve stvari ne cuvaju tako dugo kao mi luđaci koji ne vjeruju ovoj državi? jel moguce išta?

jako sam ljut i cifra je mala, pa bas zato bi htio nesto napraviti iz principa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na pomoci sa konstruktivnim komentarom

 

:smijeh2::smijeh2::smijeh2::smijeh2:

 

...a tko ce mi vratiti novce koje su mi uzeli sa racuna?

 

Lijepo u ZG parking poslati poštom preporučeno s povratnicom dopis, u kojem navodite sve ovo što ste i ovdje, i jasno priložite dokaze o plaćanju, te ujedno zatražite od ZG parkinga da vam vrate ovih 200,00 kn, koji su "skinuti" nepotrebno + kamate od dana skidanja, u protivnom ćete protiv njih biti primorani podići tužbu. P.S. Ne bi škodilo da vam to pošalje neki odvjetnik, da se to malo, ajmo reć "podeblja".

 

...jel mogu ja kako u ovom slucaju tuziti zagreb parking za grešku i za sve te odlaske s posla koji me kostaju dnevnica jer se nista ne moze telefonom ili mailom a radna vremena su im jako pristupacna?

 

To bih vam savjetovao da zaboravite. Iako vas u potpunosti razumijem, ali cifra koju bi eventualno dobili, bila bi smiješna - jednostavno ne vrijedi vremena i živaca, a i pitanje je bi li bilo uspješno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

FINA provodi ovrhu na novčanim sredstvima (sukladno Zakonu o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima), temeljem podnesene osnove za plaćanje (u vašem slučaju rješenja o ovrsi), a "skinuti" novac se uplaćuje na račun vjerovnika (u vašem slučaju ZG parking).

 

Što se kamata tiče, one iznose (trenutno) 12% godišnje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija