Jump to content

vožnja pod utjecajem alkohola


am93

Preporučene objave

Dobar dan,

Ja imam samo o pitanje dali je moguće umanjiti kaznu za vožnju pod utjecajem alkohola? Naime zaustavili su me i napuhao sam 1,58 te su sve korektno odradili i rekli da se mogu žaliti na kaznu u roku od 8 dana, dobio sam 3000 kn kazne 500 kn kazne za obradu svega toga i 9 mjeseci zabrane upravljanja vozilom. Dali postoji mogućnost ako se zalim da mi se smanji bilo koji dio te kazne?

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napuhali ste 1,58 - od toga treba oduzeti 0,10, pa dobivate = 1,48, a glede čega je i prijedlog minimalne novčane kazne po čl. 199. st. 8. ZOSPC-a od 3.000,00 kuna.

 

Ovih 500,00 kuna su troškovi.

 

Što se tiče mogućnosti ublažavanja kazne, moraju postojati izrazito naglašene olakotne okolnosti. Ima li ih u vašem slučaju, sami najbolje znate, iako ih vjerojatno nema, ali to ostavljam vama. Tako da šanse za ublažavanjem kazne i nisu baš neke.

 

Međutim, što se tiče zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, tu definitivno postoje i više nego dobre šanse da vam se ista smanji, pogotovo imajući u vidu činjenicu vaše dosadašnje prekršajne nekažnjavanosti, tako da bih na vašem mjestu prigovor usmjerio u tom pravcu. S obzirom na količinu alkohola, najvjerojatnije će zabrana ipak opstati, ali sa prigovorom svakako će se njeno vrijeme skratiti, sasvim moguće i na minimalno trajanje od mjesec dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija