Jump to content

Podaci o vozaču, a na nalogu kriva adresa gdje je počinjen prekršaj.


snake2903

Preporučene objave

Poštovani,

dobio sam na autu obavijest da sam počinio prekršaj parkiranja uz ljevi rub kolnika i tamo je pisala registarska oznaka automobila, ulica i vrijeme kad je počinjen prekršaj.

Nakon tri tjedna sam od policije dobio zahtjev da dostavim podatke o vozaču koji je upravljao automobilom. I tamo piše da je sa mojim vozilom počinjen prekršaj i da nek dostavim podatke o vozaču.

Međutim, oni su napisali totalno drugu ulicu, kućni broj i vrijeme kada je počinjen prekršaj, jedino je točno datum i registarska oznaka automobila.

 

Da li imam pravne osnove da mi se ta kazna poništi zbog krivo unesenih podataka, tj. adrese i vremena gdje je počinjen prekršaj?

Ili da im dostavim podatke da sam ja vozio, pa ako i na prekršajnom nalogu bude opet krivo mjesto prekršaja da se onda žalim?

Pa onda ako postoji slika, vidjet će se da se ne podudara adresa na slici sa adresom u prekršajnom nalogu?

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko je meni poznato, što se tiče mjere upozorenja iz čl.294 st.5, za to je kasno kad dođe do suda, jer to izriče policija a ne sud, te ćete i takav odgovor dobiti od suca ukoliko se pozovete na taj članak. Ipak i sud ima ovlasti samo opomenuti prekršitelja ako su zadovoljeni uvijeti iz članka 43. PZ-a, ali tome se ne treba nadati. U Vašem slučaju postoje načini kako se "izvući" zbog te njihove greške, ali nisu pošteni pa Vas i neću tome savjetovati. Jedino provjerite jednu i drugu adresu, da li je zaista i na drugoj moguće parkirati uz lijevi rub kolnika, i je li to prekršaj? Za slike sam mislio da uzimaju samo ako se auto premješta, ali to neću tvrditi 100 %.

Da Vas utješim, meni je jednom pauk digao auto, ispravno parkiran, na privatnome posjedu, u trenutku kada sam došao, još ga nisu bili ni dignuli, tek su ga počeli vezati, sve sam im pričao kako nisu u pravu, da nisu ni u sastavu koji je potreban, nije bilo ni policajca, nije bilo ni nikoga sa višom prometnom školom, nisu napravili ni sliku, i naravno napisali su pogrešno mjesto i adresu. Tj. napisali su mjesto, i napravili skicu na papiru gdje su digli auto, na mjestu gdje bi ga slobodno digli. Da bude gore, digli su ga u subotu 20 minuta prije kraja radnog vremena i kad smo stigli po njega, pred nosom su nam zatvorili vrata i rekli više ne radimo, dođite u ponedjeljak. Naplatili su naravno tri dana ležarine uz kaznu. Tako da...Vi ako ste barem krivi, nek Vam ne bude žao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošto prekršajni nalog još nije napisan ima pravo tražit postupanje po čl.294 jer je predmet još uvikek kod policije i u njihovoj nadležnosti.

 

Čl.43 PZ "radi" jer se radi o beznačajnom prekršaju.

 

Od kad prometni redar mora imat višu prometnu školu :zbunj:

 

Policijski službenik ne mora osobno bit prisutan jer se radi "na daljinu".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija