Jump to content

koliko treba potpisa suvlasnika za izvođenje radova na zgradi


boliglava

Preporučene objave

Molio bih odgovor na moje pitanje.

Živim u zgradi gdje je 118 stanova.Zanima me da li svi stanari imaju jednako pravo kada se oslučuje o radovima ili to ovisi o kvadraturi stana u kojem žive.Naime radi se o sljedećem, nekoliko stanara želi adaptaciju dizala, a koja nije nužna jer je dizalo tehnički ispravno, te uvjerava ostale da sam broj stanara koji su ZA nije bitan, koliko je bitno to kolika je ukupna kvadratura stanova u kojima žive.U zgradi postoje stanovi raznih veličina i oni veči pripadaju ljudima boljeg materijalnog statusa, a veći broj stanara živi u manjim stanovima i nisu toliko platežno sposobni.Od same pričuve nebi bilo dovoljno novaca za izmjenu dizala, pa bi se morao podići neki kredit koji bi svi stanari morali otplačivati, bez obzira na svoje mogućnosti.Dakle da li glas vlasnika manjeg stana vrijedi isto kao i onog koji ima veći stan, ili kvadratura stana ovisi o tome koja struja može donijeti odluku o radovima? Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bitna je veličina stana, kvadratura.

izmjena dizala a staro je ispravno i u funkciji je poboljšica za koju je potrebna suglasnost svih suvlasnika zgrade (100%). o izmjeni dizala mogu odlučiti suvlasnici koji imaju u svom suvlasništvu i manji dio zgrade (20-30-40%...) ako oni snose trošak.

samo za redovno održavanje bitna je suglasnot suvlasnika koji u svom suvlasništvu imaju više od 50% zgrade (51% i više, po m2)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...izmjena dizala a staro je ispravno i u funkciji je poboljšica za koju je potrebna suglasnost svih suvlasnika zgrade (100%). o izmjeni dizala mogu odlučiti suvlasnici koji imaju u svom suvlasništvu i manji dio zgrade (20-30-40%...) ako oni snose trošak.

samo za redovno održavanje bitna je suglasnot suvlasnika koji u svom suvlasništvu imaju više od 50% zgrade (51% i više, po m2)

 

Slažem se sa Bovu-om. Nema govora o tzv. poslu redovite uprave, ukoliko je dizalo potpuno ispravno i servisirano.

 

Druga je stvar ukoliko nije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija