Jump to content

Ovrha - zastara poreza na nekretninu!


elif

Preporučene objave

Vec sam pisala na slicnoj temi da ne otvaram novu, no kak nije bilo odgovora par dana, evo otvaram temu i koiram. Molim odgovor!

Evo imam i ja jedno pitanje vezano za ovo, pa da ne otvaram novu temu. Naime kupila sam nekretninu u 6 mj 2007 godine, Kupoprodajni Ugovor potpisan kod javnog biljeznika. Javni biljeznik tek u 4 mj 2009 dostavio Ugovor poreznoj upravi. Onda sam dobila poziv od njih da podnesem prijavu porezna na nekretnine, sta sam i napravila. U 1 mj 2010 godine dobijam razrez poreza na kojem nije umanjena vrijednost za oslobadjanje za stjecanje prve nekretnine ( a u zahtjevu je navedno) Zalim se, dobija odbijenicu ( dostavila sam sve podatke) , ponovno se zalim i sad je na drugom stupnju. U medjuvremenu obracun kamata 50 % od glavnice i + glavnica idu mi na ovrhu. Sad je pitanje, da li sam ja bila duzna odmah dostaviti kupoprodajni ugovor poreznoj ili je to bio duzan javni biljeznik? U kojem roku? ( Meni je rekao da on predaje da je nista ne predajem!!! ) i sad me zanima kako u Zakonu o porezu na nekretnine stoji da porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili nekog drugog pravnog posla u kojem se stjece nekretnina. Dakle meni porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja Ugovora, ako sam dobro shvatila a ne u sijecnju 2010 kad dobijam porezno rjesenje. Sta znaci da mi zastara relativna pocinje teci od 1 mj 2008 i traje 3 godine, dakle do 1 mj 2011. Nisam dobila u to vrijeme nikakve opomene! HELP!!!!I hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija