Jump to content

sudužnik u kreditu


nesretna1988

Preporučene objave

Molim pomoć!

Suprug i ja nalazimo se u kompliciranoj situaciji, ukratko:

Suprug je sudužnik bivšoj ženi u kreditu koji je dignut 2005.godine. U međuvremenu taj kredit ne samo da nije otplaćen nego je narastao skoro za duplo. Više nije u ingerenciji banke nego je preuzelo odvjetničko društvo i podnesen je prijedlog za ivrhu još 2010.g. Međutim,ništa suprugu još nije sjelo na plaću. Ona je u međuvremenu dignula još jedan kredit, prihvatila nasljedstvo pokojnog oca (i milijunske dugove), FINA joj je blokirala račun na 4 godine za novi kredit, a ovaj u kojem je suprug sudužnik jednostavno stoji, a cifra raste. Ono što mene zanima ima li on kakve šanse da izbjegne vraćanje tog kredita obzirom da ona posjeduje neku imovinu. Od koga se prvo naplaćuje obzirom da je njoj račun već blokiran? Ima li šanse kakva privatna tužba ako se dokaže namjera za neplaćanje prvog kredita? Ili je njegov potpis jači od svega i nema nam spasa? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovorima. Cijela priča je malo čudna, do odvjetničkog društva na osobni razgovor ne možemo tj. suprug, nitko ništa ne zna, a meni je čudno zašto već nisu sjeli njemu na plaću obzirom da je predmet kod njih od 2010., a zadnja rata je plaćena početkom 2012.godine. S tim da suprug nije dobio nikakvu opomenu niti bilo kakvu obavijest niti od banke niti od odvjetničkog društva. Bojim se najgoreg ishoda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija