Jump to content

Lječnička dokumentacija


Tetragon

Preporučene objave

Poštovani

Mora napravituvertiru da stuacija bil jsnija, naime kolegi je umro otac, bila je ostavinska rasprava i dobio je 1/3, potpisao i sve je štimalo dok se jednog dana nije javila banka i obajvestila ih o ovrhi zbog neplačanja kredida za kojeg nasljednici nisu ni znali. I tu počinje problem, pravno se zna da nasljednici koji dobiju nasljedstvo nasljeđuju i dugove (za koje nisu znali, ali baš nitko nije znao osim pokojnog). Kod banke su bobili obavijest da je pokojnik kao policu osiguranja isplate kredita imao policu životnog osiguranja kod Merkur osig. kuće za prvi kredit i kod neke Kune za drugi kredit i da se može kredit namiriti iz police životnog osiguranja. No problem je taj što obje osig. kuće ne žele pokrenuti proces bez lječničke dokumentacije a doktor/bolnica ne želi izdati dokumentaciju bez sudskog naloga, i sad dolazomo do pitanja: kako doći do dokumentacije ? Nažalost kolega je kao i večina mojih sunarodnjaka siromašan, nezaposlen i jedino što je uspio je ishoditi jednog advokata koji mu pro bono radi ali taj se ne javlja nikako. Alternativa je bila da prodaju jednu od nekretnina ali 2/3 nasljednika se ne slaže s time i on je u gabuli. Prijete mu ovrhom, bez para je i najvažnije nezaposlen ... idealna kombinacija za početak života ... pa Vas molim ima li itko kakav savijet ili bilo što što će pomoći a da nije tužba prema osig. kućama zbog neisplate police život. osig. jer to onda kreću u borbu protiv vjetrejača.

 

Hvala Vam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zašto se ne obrati osiguravatelju (pismeno preporučeno sa povratnicom, što čuva sa kopijom pismena) i traži isplatu po polici životnog osiguranja. sa drugim nasljednicima.

osigurani slučaj je nastupio. osim ako je polica prekinuta i podignut novac za životno osiguranje).

možda će i tužbom morat tražiti isplatu osiguranog slučaja.

treba paziti na zastaru . tri godine od smrti osiguranika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija