Jump to content

vračanje vlasništva i posjeda


dod

Preporučene objave

Naime suprugova majka vodi parnicu za vračanje vlasništva i posjeda koje su im susjedi nezakonito i protupravno oduzeli več ulazi u 14 godinu. Naime nakon 10 god dobili su u Krku prvostupanjsku presudu u svoju korist. Tuženi su uložili žalbu na županijski sud u Rijeci. Prošlo je tri godine ali presude još nema. Prije tri mjeseca baka je pisala predsjedniku suda i molila da je stara(76god) da joj je sin 100% HRVI kojem je jako narušeno zdravlje i molila ga je da bih volila da riješi imovinske pravne odnose prije svoje smrti kako njezin sin koji je kako sam več navela jako narušenog zdravstvenog stanj (HRVI 100%) nebi imao problema sa time. Odgovor nije dobila. Sada je zvala tajnicu predsjednika suda da pita dali se može naručiti da dođe i to ga isto zamoli i pita zbog čega to sve tako dugo traje odgovor je bio da ona mora pisati predsjedniku suda i onda on ako smatra osnovanim njen dolazak bi ju primio. Koliko zakonski to može trajati, i šta joj je činiti da se to konačno završi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obraćanjem Predsjedniku nećete dobiti ništa, jer on ni ne može zakonski nešto napraviti u tom pogledu.

 

Matrix vam je dao dobar savjet za podnošenjem zahtjeva za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku, iako tu treba reći da su se stvari dosta izmijenile novim Zakonom o sudovima (2013), ali svakako pokušajte.

 

Ja bi dodao da paralelno sa tim zahtjevom, se također obratite i pučkom pravobranitelju. Iako je pravilo da se on ne miješa u predmete u kojima teče sudski postupak, postoji iznimka - ako se radi o nepotrebnom odugovlačenju postupka, a ovdje bi se moglo raditi upravo o tome. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam puno na savjetu. Za suđenje u razumnom roku sam znala i jako mi je žao što naš advokat prije donošenja novog zakona nije to napravio, ali eto.... ja tu ne mogu ništa, slušala sam svog odvjetnika jer sam smatrala da ipak on zna bolje, ali mi se suprug jako sekira zbog toga i bojim se za njegovo zdravlje. Inače se bavimo turizmom i muka nam je kad odemo dole a kuća je još od prabake koja ju je počela gradit 1928 i jako je vezan za tu kuću. Zbog tih razloga bih voljela da se to konačno okonča pa kakva god presuda bila ali da to krene dalje.... Hvala Vam za savjet za pučkog pravobranitelja za to nisam znala, ali svakako ču reči baki s obzirom da ona vodi taj postupak dok još može se kretati da odemo... vrijedi pokušati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija