Jump to content

Darovni ugovor - isteklo 30 dana....koji postupak


leo77

Preporučene objave

evo sto krace,baka mi je darovnim ugovorom poklonila stan,u kojem ja i zivim,nemam nikakve druge nekretnine,znam da se porez ne placa u mom slucaju,ali sta s obzirom da smo mi bili kod biljeznika skoro prije 2 godine,da li cu sada imati neke probleme u poreznoj sto to odma nisam prijavio,a ionako ne placam nista,a koliko sam cita darovni ugovor nemoze zastariti.

da li ja moram prvo na poreznu po rjesenje o oslobodenju placanja poreza

ili mogu se odma upisati kao vlasnik pa onda rjesavat poreznu,

za sada znam da trebam samo darovni ugovor i rodne listove da se vidi da smo u direktnom srodstvu,

molim vas za pomoc sto hitnije,htio bi to rijesiti,hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da cak i ne,tek kada se upisem kao vlasnik bicu u prekrsaju nakon tih 30 dana,darovni ugovor me ne cini vlasnikom

 

netocno,

porezna obveza nastaje sklapanjem pravnog posla,vi ste vec u prekrsaju sto ce se utvrditi prijavljivanjem nastanka porezne obveze,i tko vam je rekao da vas darovni ugovor cini vlasnikom,buduci da se vlasnistvo na nekretninama temeljem pravnog posla stjece upisom u zemljisne knjige.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i tko vam je rekao da vas darovni ugovor cini vlasnikom,buduci da se vlasnistvo na nekretninama temeljem pravnog posla stjece upisom u zemljisne knjige.

 

a sta sam ja rekao,daj pogledaj gore,uostalom nek me kazne onda,je.... vi svi ko da navijate da se nekoga kazni,kao haha kaznice ga

koja je ovo EDITIRAO MODERATOR stranica nikako da to vise skuzim

 

Leo77, imate opomenu. Iduće iskakanje iz civiliziranog i ljudskog načina ponašanja, rezultirati će zabranom. Na ovom Portalu nećemo dozvoljavati ovakvo primitivno izražavanje. :no-no:

uređeno: od G-man
Omalovažavanje Foruma i korisnika
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobili ste odgovor,vashu sumnju u istinost datih informacija mozete provjeriti u Poreznoj upravi.

Zao mi je ako mislite da vam se neko na forumu nasladjuje problemu i "navija da vas se kazni",no ako vi istinite informacije tumachite kao provokaciju,onda imate problem.

Pozdrav

 

Ni ti matrix ne možeš spavati.Meni je u ovom slučaju čudno što Porezna nije reagirala prije jer je Javni bilježnik morao obavijestiti Poreznu u roku od 15 dana nakon sklapanja darovnog ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hasko,ponekad zamijenim dan i noc,a sto se tice porezne uprave....reagovace,to je sasvim izvjesno.

 

da da hoce,ja poderem papir i kaj onda,ko zna da ga ja uopce imam,ovo za biljeznika kolko ja znam ide kada je ostavinska pa je biljeznik automatski duzan to prijaviti,jel to znaci da ce i biljeznik dobiti kaznu koja je mislim za to od 5 do 20 000 kuna,za mene od 2-5 tisuca ako ste u pravu

i ponavljam,mene darovni ugovor NE CINI vlasnikom,vec ja predajem zamolbu za upis kao vlasnik,i tek onda imam rok 30 dana da to prijavim,

i tek za vasu informaciju ugovor mi stoji u ladici vec 5 godina,ja ga mogu drzat jos 50,

a kada rjesim svoj slucaj napisau u novoj temi sve tako da ljudi u slicnoj situacijii znaju sta i ocekuje,a ovo sto vi samo citirate zakone i dajete linkove zakona,to nikom ne pomaze, ne baratuju svi strucnim pravnim terminima,sta znaci pise,pise u nasim zakonima puno toga pa opet..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija