Jump to content

javni put


emka

Preporučene objave

Poštovani,

Što učiniti u situaciji kada vam preko 200-300 m2 čestice uzmu za put, ili ti šetalište što li već /grad Zagreb, okolo šuma i zelena zona/ sve razumijem međutim ukoliko se sve vodi u gruntovni na vaše ime, ne bi li trebalo da vas netko kontaktira i isplati naknadu.

Kako ne stanujemo baš tamo saznali smo slučajno za situaciju.

Zahvaljujem na svakom savjetu, pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Da bi se proveo postupak izvlaštenja ( oduzimanje tuđeg vlasništva ) najprije je potrebno donijeti odluku da se taj buduči javni put proglasi općim interesom ,zatim ide izvlaštenje uz plaćanje pravične naknade -trebalo bi to biti po tržnoj cijeni na tom području .Donosi se rješenje o izvlaštenju i vlasnik ima pravo žalbe na to rješenje.Taj javni put bi trebao biti ucrtan u UP .Kada je proglašen javni interes Vi nemate puno izbora , ali imate pravo kontrole postupka ,imate pravo na isplatu pravične naknade .Nitko ne može početi radom dok se ne ispune naprijed navedeni uvjeti .

 

Ako netko bez određene procedure ulazi u Vaš posjed ( treba vidjeti u katastru da li ste Vi registrirani kao posjednik ili je taj posjed nekim aktom dodijeljen nekom na korištenje recimo moguće je da je lokalna samouprava registrirana kao korisnik i tada se stvari

mijenjaju ,jer je moguće da LS je stekla vlasništvo dosijelošću .

Trebate provjeriti da niste u ZK samo formalno upisani.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Poštovani,moj problem se isto tiče javnog puta. Stanujem u starom dijelu mjesta gdje su sve kuće stare preko 150-200 godina i gdje je sve ispreplateno i usko. Imam kuću i okućnicu ali sa jedne strane nikako ne mogu do svoje okućnice a sa druge strane mi je javni put koji prolazi između moje i susjedove kuće. Tim pute koji je u najužem dijelu 2,7m mogu doći automobilom do moje kuće. Zvala sam općinu i oni su mi rekli da napišem molbu kako bih dobila mogućnost kolnog prolaza tim pute. Ne znam šta da ustvari tražim? Bojim se da susjed ne bi bio sretan da ja tuda prolazim automobilo mada on nema niti vozačku,niti automobil a niti godine kada bi mogao to sve ostvariti. Živi sam i ako bi tu kuću netko i htio jednom koristiti za stanovanje,glavni ulaz u kuću je sa suprotne strane toga puta a postoji i ulaz u garažu koji nije ometan ovim putam. Kako da ja prođem do svoje čestice?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija