Jump to content

Dobrosusjedski odnosi i nejasno gruntovno stanje,molim pomoć


MioZg

Preporučene objave

Molio bih Vas pomoć!!

 

Na izvatku iz gruntovnice ja sam vlasnik 1/1, kad ono na posjedovnom listu ukljižen i moj susjed.???? Otišao sam do susjeda da vidim u čemu je stvar i da mi izda izjavu o suglasnosti s obzirom da radim rekonstrukciju! On sam nezna kako se on vodi kao suvlasnik na mojoj parceli. Prilikom razgovora on mi govori da je s mojim djedom on radio 1987 parcelizaciju i diobu da je od tad sve "čisto".

 

Uvidom u posjedovni list na mojoj parceli se vode dva zk.uloška jedan moj, jedan susjedov. U mojem zk ulošku stoji kuća od 100m2, i okučnica od 41 hvat, na njegovom ulošku livada 42.hvata i to u mjestu teretovnice. Katastarski moja parcela ima 155m2. Pronađem kupoprodajini ugovor iz 1969, u kojem moj djed kupuje predmetnu kuću i pripadajuću parcelu(ovjeren, plačen porez sve po ps-u položen u knjigu ugovora), okućnica se od 1986 vodi kao druš..vlasništvo!! U diobnom i parcelacijskom rješenju iz 1987. stoji da .....pazite sad je stanje usklađeno s gruntovnicom i da je na mojoj(nazovimo je 5555) parceli moj i susjedov z.k. uložak, a na njegovoj parceli (6666), z.k uložak mog djeda i njegov z.k. Ispada da je pošto smo prvi susjedi dioba rađena u X!!!

Dakle on je suvlasnik moje parcele (ne i kuće) i ja njegove.

Svi to hoćemo što brže rješit i ja i susjed i molim Vas na koji način da uskladimo stanje da gruntovno odgovara katastarski tj. da smo potpuni vlasnici svako svoje kuće i parcele.!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

koliko se iz vase objave moze uociti,nije uopce problem zemljisno knjizno stanje nekretnina,koje i jeste jedino mjerodavno za pravni promet nekretninama,sto znaci da problem lezi u katastru koji odrazava stanje posjeda,koje u vasem slucaju nije istinito buduci da vi na svom gruntovnom vlasnistvu vrsite fakticnu vlast,zbog cega bi provjere trebali izvrsiti u katastru,jer je ocito da je diobni ugovor proveden u gruntovnici dok iste promjene nisu evidentirane u nadleznom katastru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija