Jump to content

Porezni dug -zastara


ivan40du

Preporučene objave

Molio bih Vas jedan savjet. Dobio sam Rješenje iz Porezne uprave da na ime porezno-dužničkog odnosa s pravnim prednikom, na dan njegove smrti iz 10/2006. dugujem određeni iznos. Radi se o doprinosima za zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Naime, do današnjeg dana 10.02.2014.apsolutno nikakve radnje-obavijesti o postojanju bilo kakvih dugova prema Poreznoj upravi nisam dobio, ovo je bila prva inf.

Imam pravo žalbe u roku 30dana. Mogu li se pozvat na rel. ili apsolutnu zastaru budući da su potraživanja nastala do 2006 jer je osoba preminula u 10/2006.? HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pravni prednik ? dali se radi o obrtu ili ?

 

moja predpostavka je da se radi o nasljedniku.

nasljednici plaćaju dug ostavitelja do vrijednosti nasljeđene imovine.

 

da, nasljednik iza pok.oca, koji je bio odvjetnik.

To razumijem da do visine nasljeđenog dijela, zanima me ima li osnove za zastaru, relativnu?U7god., nisam dobio nikakvu obavijest, opomenu od strane porezne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Trebala bi hitno pomoć!

Uglavnom dobila sam neki dan opomenu da imam dug prema poreznoj od 2009. godine. Nije mi bilo jasno o čemu se radi pa sam otišla tamo ih pitati na što su mi oni odgovorili da sam podnijela poreznu prijavu za 2009. godine te da su mi poslali porezno rješenje u kojem se utvrđuje moja porezna obveza ali se isto vratilo s naznakom da nisam primila a oni daljnje radnje dostave nisu pokušavali.

I sad početkom trećeg mjeseca 2014. godine meni dođe opomena pa obzirom da je prema Općem poreznom zakonu zastara podosta komplicirana zanima me da li je nastupila relativna zastara.

Znači ako sam ja do 28.10.2010. podnijela poreznu prijavu zastara naplate poreza teće nakon isteka godine u kojoj je porezno tijelo utvrdilo poreznu obvezu. Ja porezno rješenje nisam dobila al pretpostavljam da su ga poslali 2010. godine.

Onda bi zastara počela teći 1.1.2011. godine i relativna zastara budući da nastupa za 3 godine nastupila 1.1.2014.

Ja bi im sad uputila zahtjev za relativnu zastaru s prijedlogom obustave daljnjih ovršnih radnji pa me zanima da li to ima smisla, da li je stvarno nastupila zastara?

Strah me da mi u međuvremenu ne donesu rješenje o ovrsi pa mi je to dodatnih 500 kn a ako na njega ulažem prigovor tu su mi još i parnični troškovi s tim da žalba ne odgađa ovrhu.

Ako se netko razumije samo neka mi napiše dal bi mi to prošlo il mi je bolje ne petljati se s time obzirom da se radi o državi????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija