Jump to content

pravomoćna presuda


markun

Preporučene objave

poštovani, molim Vas za savjet i odgovor. Nakon žurnog postupka donesena je prav. presuda kojom se proglašavam krivim iako je nešto malo ublažena novčana kazna.Sud uopće nije uzeo u obzir moje dokaze ili ih nije smatrao bitnima za oslobođenje, te obrazlaže

obilježje djela posve upitno njegovom pravom opisu. zanima me koji lijek se može sve uložiti nakon pravomoćne presude prekr.suda, a da ga ulaže okrivljenik i kako bi to trebalo izgledati?

 

Još jednom molim za savjet i pomoć!!

 

hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

također da napomenem da se radi o prekršaju o dostavi podataka vozača. Dostavljena su sudu imena i ostali traženi podaci, ali je obrazloženje da sam se u roku od 14 dana od dana počinjenog prekršaja i obveznog naloga trebao sjetiti kome sam dao automobil.

To mi nikako ne djeluje realno da bih se trebao sjetiti. da li postoji po Vama elemenata za zahtjev za obnovu postupka?

 

još jednom hvala najljpša

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čl.213-216 http://www.zakon.hr/z/52/Prekršajni-zakon ako ispunjavaš uvjete.

Pisalo je da dostaviš podatke o vozaču a ne da se navroji nogometna momčad.Podaci se ne daju tek onda kada je kazna za nedavanje vjerodostojnih podataka manja od kazne za počinjeni prekršaj.

 

Poštovani Sivko, prije nego ste se upustili napisati izraz nogometna momčad, možda Vam je trebalo pasti na pamet (ako ste uopće pravnik) da je ta ista nogometna momčad možda moja obitelj i da se svi koristimo zbog neimaštine istim vozilom. U tom smjeru je bilo postavljeno moje pitanje. Ako već ne možete ili ne znate pomoći, onda vas najljubaznije molim da u najmanju ruku ne brzate sa svojim rečenima ili mislima. U slučaju da možete pomoći molim da pomognete sa korisnim savjetom i da pokušate mi opisati koje bih nove činjenice mogao iznijeti za obnovu postupka u odnosu na već opisani predmet!!

 

ljubazno zahvaljuem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je nogometna momčan ili 3 osobe nije uopće bitno.Dopis je došao (a na kraju je i presuđen prekršaj)u kojemu se tražilo davanje vjerodostojnog podatka o vozaču a ne o osobama koje su mogle bit vozači.

 

Zahtjev se može podnijet po čl.214 st.1 toč.3 ukoliko se iznesu nove činjenice ili dokazi.Da li će se zahtjev prihvatit odlučit će sud.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija