Jump to content

Oduzimanje kuće


Ivavi

Preporučene objave

Lijep pozdrav, ja imam jedno pitanje...

Dakle, godinu dana živim sa muškarcem u mojoj kući, nedavno mi otkriva da ima kredit koji mu je na počeku od jedne godine, poček istječe 30.04.2014. On je nezaposlen, nalazi se na zavodu za zapošljavanje. Ne posjeduje nikakve nekretnine. Da li postoji mogućnost da mi banka sjedne na moju mirovinu ili da mi oduzme kuću?

Molim Vas za stručan savjet, hvala lijepo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trenutno još ne ispunjavate uvjete koji se traže za izvanbračnu zajednicu (osim ukoliko nije rođeno dijete), ali i kada se to desi, ako se desi - na vjerovniku bi bilo da dokaže da između vas postoji izvanbračna zajednica, te što sukladno tome predstavlja i ulazi u (izvan)bračnu stečevinu. Kuća, druge nekretnine i sve što ste stekli prije ulaska u izvanbračnu zajednicu je tzv. vlastita imovina, dakle vaša i samim time izuzete od bilo kakvih pokušaja namirenja.

 

Ono na čemu bi se, teoretski govoreći, moglo pokušati namirenje bi bio suvlasnički udio od 1/2 vašeg partnera, a u imovini koja predstavlja (izvan)bračnu stečevinu. Međutim, kao što sam napomenuo - to bi bilo na vjerovniku da dokaže, a to je, pogotovo kod izvanbračne zajednice prilično teško, a u konačnici i uopće je upitan opseg namirenja koji bi se mogao time ostvariti. U pravilu, vjerovnici to ne rade, osim ukoliko je riječ o doista "mrcinskom" iznosu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija