Jump to content

služnost puta-nužni prolaz


Neverending story

Preporučene objave

Poštovanje,

 

kako stvari stoje moje situacija se čini beznadna no ipak ću se usuditi postaviti pitanje. Riječ je o tome da smo muž i ja odlučili sagraditi kuću na istoj zemlji gdje nam je sada zajednička kuća, muževe obitelji i njegovog strica. Naša bi bila ispod ove,znači put bi bio onaj kojim se koriste i sada te dvije obitelji.I sad stiže zavrzlama; zemlja nije raščišćena, put nije širine 3 nego 2.7 metara,a stric naravno ne želi da put kojim se i on koristi bude samo na naše ime(što nam je savjetovano u geodetskom uredu). Mi smo,naravno,htjeli očistiti dio zemlje na kojem bi gradili.Ima li nade za nas?

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram priznati da nisam ni shvatio u čemu je točno problem. Put postoji, putem se svi koriste, sada bi se samo malo produžio do ove druge kuće koju bi vi gradili. Ili je problem u gradnji kuće glede čega se stric ne slaže?

 

Sugeriram vam da se dogovorite, jer ćete si napraviti bezveznih troškova. Ali odluka je vaša.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar je u tome da to nije nikakav ucrtani put kao takav, dakle to je samo dio zemlje sirine 2.7 metara koji se koristi kao put, zemlje koja je na pokojnom svekru i stricu koja se nije rascistila. Pa me zanimalo mogu li ja nekako dobit pravo prolaza do svog terena da bi mi se to priznalo u svrhu gradjevinske dozvole,a opet kazem,nema ni sirinu od 3 metra...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija