Jump to content

Ovrha nakon 10 godina molim pomoć


DADOvrana

Preporučene objave

Molim pomoć ovrhovoditelj je ht-mobil a prijedlog za ovrhu je poslao odvjetnik radi se o predmetu iz 2003 god. od tada je prošlo više od 10 god.i nije mi jasno kako je to sad stiglo zar ne postoji zastara ili tako nešto...naime u rješenju stoji da je 17,10,2003 primljeno na općinski sud. i to je to nigdje ne stoji 2014-godina ili tako nešto....također imam pravo žalbe ali ako se žalim to se smatra tužbom.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je prijedlog valjan pod uvjetima koje su prethodnici napisali, onda ćete morati platiti dug.

 

Za vaš konkretni slučaj nažalost nema važnosti ono što ću sada reći, ali takve "pravovremene" ovrhe od prije 10 godina jako smrde na korupciju ili barem nezakonito pogodovanje. Naime, zbog izrazito visoke zatezne kamate takvim ovrhovoditeljima se itekako isplati da ovrha dugo traje i u biti se radi o zloporabi zakona uz asistenciju države odnosno pravosuđa!

 

Zloporaba zakona je izričito zabranjena Zakonom o obveznim odnosima, ali je problem što je ona vrlo neodređen pojam i zato teško dokaziva.

 

Ranije se ovakvo postupanje do neke male mjere moglo kompenzirati naknadom za povredu prava na suđenje u razumnom roku, ali sada i ta mogućnost praktično otpada.

 

Mislim da bi pravni znalac koji bi se u ovakvom slučaju zainatio pa tražio odštetu od države za kamate zbog nerada suda i tjerao do Strasbourga imao neke šanse za uspjeh.

 

Ovo nikako nije preporuka vama da tako postupite jer vam se sasvim sigurno bi i isplatilo, a pretpostavljam da je i iznos takav da ne biste daleko dospjeli (nemogućnost revizije, na Ustavnom sudu vam tužbu vjerojatno ne bi ni pročitali...)

 

Govorim samo teoretski o jednoj od mogućnosti da se takva legalizirana pljačka zaustavi. Jedina druga koju vidim je odgovarajuća promjena zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

riješenje o ovrsi je doneseno 17.11.2003 god

 

Prije ste tvrdili drugačije -

...prijedlog za ovrhu je poslao odvjetnik radi se o predmetu iz 2003 god. od tada je prošlo više od 10 god.i nije mi jasno kako je to sad stiglo zar ne postoji zastara ili tako nešto...

 

Ako želite konkretan odgovor - i sami morate biti konkretni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija