Jump to content

stanarsko pravo-podstanarstvo


Dalibor Topolić

Preporučene objave

Pozdrav. Zanima nas imamo li ikakva prava na posjed stana, s obzirom da u stanu živimo 20 godina. Ovako tata je od firme dobio stan,ali nije dobio pravo otkupa, nego je mjesečno plaćao podstanarstvo firmi.Sve režije su uredno plaćene. Tata je jedini u ugovoru, a mi ostali smo prijavljeni na toj adresi, nas četvero. Firma je u stečaju i daje nekretnine na dražbu, i ovih dana bi trebao doći sudski vještak da izvrši procjenu vrijednosti stana. Koliko smo shvatili tata pošto je u ugovoru naveden kao najmoprimac nema nikakva prava i mogu mu otkazati ugovor kada požele, a što je s nama ostalima? Bitno je i navesti da ta firma, koliko smo doznali, nema vlasnički list i čiste papire.

Unaprijed hvala na odgovoru!

dalibor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dalibore,Vi ste u zakonitom posjedu stana na temelju ugovora o najmu,no morate znati da posjed nije pravo,vec fakticka vlast,sto se nemoze suprostaviti pravu vlasnistva,odnosno vlasnik ili eventualni novi stjecatelj nekretnine moze otkazati ugovor o najmu,postujuci naravno propise koji reguliraju vashe ugovorne prava i obveze,a ukoliko bi Vi odbijali predati vlasnistvo u posjed vlasnika,uslijedila bi tuzba koja bi u konacnici zavrsila ovrsnim postupkom,

odnosno delozacijom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija