Jump to content

Naknada štete zbog stavljanja plombe


tea29

Preporučene objave

Prije šest godina sam kao prodavatelj potpisala kupoprodajni ugovor sa kupcem o prodaji zemljišta. Isplatio mi je dio (kao kaparu) cijene, a ostatak je trebao u roku od 70 dana. To nije izvršio, a stavio je plombu na moje zemljište i držao je 30 mjeseci sve dok je sud nije izbrisao. Nakon što mu je sud izbrisao plombu pokrenuo je sudski postupak protiv mene radi povrata isplaćenog dijela (3% od ukupne cijene). Sada smo već u postupku i ja sam uložila protutužbeni zahtjev za ispunjavanjem obveza iz ugovora, naknadom štete koju sam pretrpjela zbog neispunjavanja obveza iz ugovora (budući da sam u to vrijeme imala nekoliko ozbiljnih potencijalnih kupaca) te su cijene pale od 2008. g. (kada je sklopljen ugovor)i naknadom troškova sudskog postupka. Kakve su mi šanse u ostvarivanju protutužbenog zahtjeva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obvezno istaknuti zastaru potraživanja (zastara iznosi 5 godina od dana kad je mogao tražiti povrat kapare) .

ako se traži održavanje i ispunjenje ugovora ja bi tražio isplatu ostatka cijene uvečano za zakonske zatezne kamate od dana kad je trebao isplatiti ugovorenu cijenu ( 6g x12% od svote x),do isplate. naknadu štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče zastare, kupac je pokrenuo sudski postupak povrata kapare (travanj 2011.g.)nakon proteklih 2 god. i 8 mjeseci od sklapanja ugovora (srpanj 2008.g.). Mogu li se pozvati na zastaru?

U međuvremenu je stavio plombu na moje zemlište. Kolike su zakonske naknade štete za držanje plombe od 30 mjeseci, a na kraju kupovna cijena nije isplaćena u cijelosti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bila sam na ročištu bez odvjetnika i uložila usmeni protutužbeni zahtjev. Sudac mi je rekao da isti podnesem pismenim putem. Stoga se pitam kolike su moguće naknade štete s obzirom da sada moram angažirati i odvjetnika. Dakle, imati ću troškove postupka, a nezaposlena sam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete na taj način postavljati protu-tužbeni zahtjev. Morate ga precizirati. S obzirom puno podataka nedostaje, savjetujem vam da angažirate odvjetnika, kojem ćete prezentirati sve podatke, pa ćete i dobiti najbolji mogući odgovor. Pokušajte pritom dogovoriti se s odvjetnikom da radi za postotak, pa ćete ovisno o njegovu stavu na taj prijedlog, najbolje vidjeti što on misli o uspjehu u sporu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A kolike su naknade štete za stavljanje plombe?

 

onolike koliko ste vi takvom neosnovanom radnjom osteceni,sto znaci da ste duzni dokazat visinu stete,u protivnom je to samo nedokazana tvrdnja.

"sud donosi odluku u granicama zahtjeva koje stranke postave u postupku"

ako gore navedeno nerazumijete,neupustajte se u postupak bez strucne pomoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija