Jump to content

Lažna prijava poslje smrti


grom1

Preporučene objave

Dobar dan evo ovako da počnem . Tetka je umrla prošle godine nije imala dijece samo partnera sa kojim je povremeno živjela desetak godina ali nikada nije bio prijavljen kod nje jer je radio vani samo je dolazio na slobodne dane i godišnji odmor.dva dana prije smrti tetke u bolnici on se je prijavio na adresu ali zgrade a ne stana, dokaz od mup koji su poslali na traženje jer nam nije bilo jasno kako se prijavio kada je tetka u bolnicu vrapče pod tabletama i pred smrt.Dolazi dopis iz mupa da je lažno prijavljen te oni kažnjavaju svoju službenicu. O tetki se nije brinuo ni malo, nitko osim njene sestre moje mame. Sada me zanima jer je kod bilježnika gotova rasprava i šalje na sud on nema nikakve papire o stani niti je tamo prijavljen pa me zanima dali mi možemo njega iseliti pošto ima još svoje on dvije kuče, kada nema nikoga u stanu tj.mi imamo kljuc uđemo stvari mu spakujemo i stavimo ispred, napominjem da je on tamo bez ikakvoga papira niti je prijavljen tamo hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ipak mali oprez. Činjenica da dotični tamo nije prijavljen ne "ukida" posjedovnu zaštitu koju trenutno uživa. Dakle, prvo ga trebate pismenim putem (poštom preporučeno s povratnicom) pozvati na iseljenje, a tada ukoliko ne postupi po vašem zahtjevu kao vlasnika (ako jeste) - tužba za iseljenje. Samoinicijativno izbacivanje moglo bi rezultirati posjedovnom tužbom, koju bi dotični dobio, a vi time izgubili vrijeme.

 

I još jedna stvar - koliko ja shvaćam, dotični će vrlo vjerojatno pokušati dokazati postojanje izvanbračne zajednice (ili već pokušava), pa se pripremite na parničenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste napisali da li vi imate vlastiti stan. Ako nemate gdje stanovati, a on ima, onda vam to daje prednost i u slučaju posjedovnog spora tj. manja je mogućnost da bi on mogao ishoditi privremenu mjeru po kojoj bi vas deložirao na brzinu. To bi se moglo tumačiti i kao samopomoć koja je dopuštena.

 

Štoviše, ako imate ključ a njegova prijava boravka je nevaljana, njegov je posjed dvojben.

 

Što se tiče njegovih stvari, ne bi bilo na odmet da imate barem dva nezavisna svedoka (ne nekoga od rodbine) koji bi prisustvovali ulasku u stan i spremanju stvari, pa čak i da napravite zapisnik koji bi oni potpisali jer vas može optužiti i za krađu, npr. da je među stvarima bilo novca koji je nestao.

 

Nažalost, bez sudovanja najvjerojatnije neće ići.

 

Zbog tih mogućih komplikacija ipak bi bilo bolje da idete redovnim putem ako možete pričekati. To će potrajati, ali je gotovo sigurno da ćete uspjeti, a on će - ako se bude protivio - biti izložen sudskim troškovima, a moći ćete tražiti i naknadu za vrijeme za koje je koristio stan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stanaru ponuditi ugovor o najmu (pismeno preporučeno i sa povratnicom).

ako odbije primiti ponudu ili odbije potpisati ugovor nezakoniti je korisni stana.

tužbom tražite najam (unazad od trenutka useljenja, najviše do 5 godina + zakonske zatezne kamate za svaku mjesečnu ratu najma) i iseljenje iz stana.

 

ako bez ponude o najmu pokrenete tužbu za iseljenje postupak se može odužiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

puno hvala na odgovorima, ma da on je pokušavao kod jb dokazati da su u izvanbračnoj zajednici ali nema kako jer je zivio vani i tu je prijavljen tek dva dana prije smrti tetke, ali ne na njen stan nego na drugi neki šta sam pisao u postu. Pa po našem zakonu neko ko nije prijavljen upadne u stan i nikaj mu nemreš bez suda STRAŠNO.

nasljednici su moja mama i druga tetka, ali meni se neda sa njim suditi sto godina pa mislim da ču se ja useliti tj mama a ja sa njom neko vrijeme pa neka onda on mene tuži a mislim da nema na konto čega jer je u mojem posjedu isto ušao nasilno tj kada je tetka bila u bolnici

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija