Jump to content

Nestao oročeni depozit po kreditu...


ante79

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Molio bih neki pametan savjet jer sam se našao u čudnoj situaciji.

Naime, klijent sam Zagrebačke banke i trenutno sam u postupku dizanja stambenog kredita, pa sam odlučio zatvoriti 2 manja nenamjenska kredita koji su bili pri kraju otplate. Jedan kredit je bio sa sudužnikom cca. 5000 Eur na 7 godina i sa tim nije bilo problema jer je ostala samo jedna rata.

Drugi kredit sam digao godinu dana kasnije na rok 6 godina u iznosu od 5900 Eur sa osiguranjem putem oročenog depozita u iznosu 705,35 Eur.

Kada sam išao prijevremeno otplatiti krediti, nova osobna bankarica nije ništa mogla naći u sustavu, samo referencu neke partije koja je zatvorena 15.10.2012. Dogovorili smo se da ja potražim ugovor o kreditu, a da će ona provjeriti sa centralom. U međuvremenu mi je javila da je ta "partija" zatvorena 15.10.2012. u nekoj drugoj poslovnici. Ja nisam uspio pronaći papire od kredita, pa nisam puno obraćao pažnju. Ipak sam pronašao ugovor o kreditu i ugovor o oročenom depozitu, te sam iz ugovora vidio da se taj depozit nije mogao podignuti bez da se otplati cijeli kredit. Također, nikad nisam koristio nijednu poslovnicu osim ove u kojoj sam otvorio račun.

Moja osobna bankarica je rekla da je dala nalog da se izvuku spisi iz arhive i da će mi javiti.

Meni je ovo jako sumnjivo, te molim pravni savjet, što mi je činiti ako je netko od osoblja banke stvarno pronevjerio moj depozit?

 

Unaprijed zahvaljujem,

Ante

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija