Jump to content

Zaštićeni stanar ne želi primiti obavijest


Jethro

Preporučene objave

moja obveza je da ga obavijestim da sam postao vlasnik stana, tj. da sam kupio stan u kojem je. to mu uredno pokušavam pismom sa povratnicom, no ne uspijeva. jednostavno ne želi preuzeti poštu. prođe 5 dana i vrati se.

jedino mi ostaje da uzmem 2 svjedoka i kažem mu to: pozvonim na vrata i kažem. ne znam da li je to jedina mogućnost. do parnice će sigurno doći, no ni to nije rješenje jer će odbijati pozive.

kako zakon predviđa rješenje ovakvih stvari?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pošalji ponudu za sklapanje ugovora o najmu (pismeno preporučeno i sa povratnicom).

ako odbije primiti pismena ili odbijesklopiti ugovor

bespravno koristi tuđu imovinu, stan.

tužbom traži isplatu najamnine (od kad si vlasnikstana, od kak je on korisnik stana alinajviše do 5 godina unazad + zakonske zatezne kamate, stjecanje bez osnove ) i napuštanje stana.

 

nemoj pokretati tužbu prije ponude

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

točno, apsolutno se slažem sa tim, no stvar je u tome da ne prima nikakvu poštu, apsolutno ništa. nikakvu preporučenu poštu ne podiže koje imaju povratnicu, prođe 5 dana pa se pošta vrati. pokušano u više navrata. tako ni nakon svega predviđenog nemam vajde od tužbe kada neće ni preuzeti pismo od suda za parnicu. takva osoba se jednostavno ni ne može izbaciti iz stana ni silom, jer je u posjedu i taman da uđem u svoj stan, osoba će zvati policiju koja će po hitnom postupku ishodovati sudski nalog i vratiti je u stan. ovo društvo nastoji djelovati po civiliziranim obrascima, no kako postupati sa ovako neciviliziranim postupcima nije predviđeno.

uvijek može reći da nije bila doma i da nije mogla preuzeti pismo.

 

dakle, ni tužba protiv takve osobe ne pomaže. jedino da je kazneno progonim, ovrha ili sl. nešto su se mijenjali uvjeti dostave u parničnom postupku...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija