Jump to content

HITNO - Hipoteka na nekretninu u inozemstvu


ricochet

Preporučene objave

pozdrav, molila bih može li mi netko dati savjet u vezi hipotekarnog kredita u irskoj; 2008. godine smo digli hipotekarni kredit u irskoj jer smo planirali ostati živjeti tamo, no nesretnim spletom okolnosti smo se morali vratiti u hrvatsku.

u međuvremenu, vrijednost kuće je s 240 000 eura pala na 90tak tisuća zbog sloma tržišta u krizi... trebala bih pravni savjet ili broj telefona kome se obratiti za pomoć, možda advokat koji se bavi ovom problematikom...

ne znam otkud krenuti...

unaprijed zahvaljujem za bilo kakav savjet!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, 2008. godine podignut hipotekarni kredit u vrijednosti 245000 eura. Ispočetka se kredit uredno otplaćivao, no nakon našeg povratka u Hrvatsku 2010. godine u kući žive podstanari koji uplaćuju ratu manju nego što objektivno rata iznosi (uplaćuje se 500 eura a rata je 900 eura). Banka može odobriti smanjenje rate uz uvjet da se ispunjava obrazac u koji se navedu osobna financijska izvješća o prihodima i rashodima te se objasni zašto se ne može uplaćivati cjelokupni iznos. Nekad su odobrili, nekad nisu...Da skratim - do sada se nakupilo 17000 eura duga i banka me jučer pismeno informirala da su moj predmet predali pravnoj službi banke. Dakle, zanima me što to točno znači da je slučaj preuzela pravna služba, koje su moje mogućnosti s obzirom da sam banci dužna 240000 eura a kuća objektivno sada na tržištu vrijedi 93000 eura, imam li neku zaštitu s obzirom da sam strani državaljanin, mogu li mi "sjesti" na nekretninu u hrvatsku (u suvlasništvu sam s majkom na kući u kojoj živimo) - ukratko, što mi je činiti?

HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru! Jučer sam se ponovo čula s bankom i agonija se nastavlja. Problem je u tome što me banka tereti za razliku u cijeni trenutne vrijednosti kuće na tržištu i vrijednosti kredita. Mislim da tako nije u Hrvatskoj i da je pad vrijednosti nekretnine rizik banke... U Irskoj preuzimaju nekretninu ali te ganjaju za razliku u cijeni.... Katastrofa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija