Jump to content

HELP HITNO


anonimno

Preporučene objave

vodi se parnica za iseljenje i predaje u posjed. naša stranka je tužena a tužitelj je osoba koja je nekretninu kupila od osobe A koja je stekla nekretninu temeljem zelenaškog ugovora od supruga tuženice. ta nekretnina je bračna stečevina. osoba a je imala vlasništva upisano na sebi kad je tužitelj kupio,ali je tužitelj obilazio kuću pa je vidio da tamo tuženica živi, znači bilo mu je poznato i izvanknjižno stanje. odvjetnik je stavio protutužbeni zahtjev da se poništava ugovor između tužitelja i osobe A. sud je donio presudu da se iseli. sad ja pripravnica pišem žalbu pa me zanima na što bi se mogla žaliti.hvala.inače svjedoci tvrde da je ona uselila u kuću 2003 na uskrs,a ugovor je zaključen u listopadu 2003, ovjeren u 2004. ona nema dokumentacije o vlasništvu nekretnine, mislim navodila je da ima ali toga u spisu nema niti je izveden takav dokaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi jasno, ako je nekretnina bracna stecevina, zasto supruga ne podnese odmah tuzbeni zahtjev za priznavanje njezinog dijela na kojeg ima pravo (1/2), te zasto supruznici nisu dali jedan drugome pravo dozivotnog uzivanja nad nekretninom (u tom slucaju je nitko ne bi mogao niti kupiti niti prodati, ili ako je kupi ili proda, barem ima krov dozivotno nad glavom) ?

 

Inace nisam odvjetnik, samo sam znatizeljan ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ona nije znala za te muževe poslove. i tako je nekretnina promjenila vlasnike. i sad je taj novi vlasnik tuži za iseljenje iz kuće. taj teren je kupljen prije rata, a ustvari postoje dokumenti o vlasništvu koji su glasili na njenog muža iako je to kupljeno za vrime braka. tako da je on bez njenog znanja prodao tu nekretninu ovoj koja je prodala sada tužitelju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija