Jump to content

ovrha radi 'pogrešnog' parkiranja


marineroel

Preporučene objave

Jucer sam se neugodno iznenadio u svojoj banci kad mi je receno da su mi racuni blokirani radi ovrhe od strane FINA-e. Radi se o kazni od 2100 kn+troskovi, a sve radi nepropisnog parkiranja u jednoj maloj ulici koja vodi do plaže. Policija nema veze s ovim već Komunalni redar koji je pokrenuo ovrhu bez ikakvog mojeg očitovanja na prekršajnom sudu. Kako to da FINA može na temelju dopisa komunalnog redara pokrenuti ovrhu, sve mi to skupa izgleda neozbiljno, radi se o smješnom prekršaju o kojem sam se valjda trebao očitovati na sudu? Pokušao sam uploadati pdf datoteku, ali ne ide. Ako netko može pomoći neka me kontaktira privatno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..već Komunalni redar koji je pokrenuo ovrhu bez ikakvog mojeg očitovanja na prekršajnom sudu.
Kad izda obavijest ili prekršajni nalog treba postupit po istome tj.žalit se ili platit.Nakon što se ne učini ni jedno ni drugo nalog postaje pravomoćan a na sud se ne ide jer nema prigovora/žalbe.A po iznosu ne radi se o jednom krivom parkiranju.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o jednom krivom parkiranju u nebitnoj ulici koja vodi do plaze u malom mjestu murter. Da je ovo doslo do suda sigurno bi spor bio rjesen u moju korist pa cak i ako nebi kazna bi iznosila visestruko manje. U kakvoj mi to uredjenoj drzavi zivimo kada fina moze na temelju komunalca bez ikakve prethodne najave meni blokirati racune? Cak nema niti potpisane povratnice od pošte vec je poštar to ubacio u sandučić.

Evo saljem attachmente, nadam se uspjesno ovaj put. Untitled 5.jpg

Untitled 1.jpg

Untitled 3.jpg

Untitled 4.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslana je obavijset o prekršaju i opomena za isto da se dostave podaci o vlasniku što nije učinjeno.Nakon toga je poslan prekšajni nalog na 2000 kn koji nije plaćen.

 

Krivo parkiranje kao prekršaj kao i prekršaj nedavanja podataka došli bi do suda da se napisao prigovor/žalba.

 

Kako kazna nije plaćena ide se u prisilnu naplatu sukladno čl.35 st.1 http://www.zakon.hr/z/52/Prekršajni-zakon

 

I u slučaju da je krivo parkiranje utvrdila policija a ostatak radnji/neradnji bio jednak isto bi išla ovrha nakon neplaćanja prekršajnog naloga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija